Alaska noormees seisis karuga silmitsi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baribal (Ursus americanus)
Baribal (Ursus americanus) Foto: AFP / Scanpix

Alaskal elav noormees sattus oma vanavanemate maja valvates karuga silmitsi.

19-aastane Blaine Harling ärkas üles kummalise heli peale ja suundus heli suunas, arvates, et tegemist on murdvargaga, kirjutab LiveScience.

Harling avastas aga ennast keskmise suurusega baribal karule (Ursus americanus) otsa vaatamas.

«Minu pojapoeg kuulus kummalist heli ja ärkas selle peale üles, arvates esialgu, et tuul kõigutab köögi akna ees olevat rulood. Suur oli aga tema üllatus kui ta nägi köögis akna kaudu sisse roninud karu,» meenutas noormehe vanaisa Vic Harling.

Mees lisas, et nende köögis olev aken on küllaltki kitsas, kuid siiski mahutus karu avatud aknast sisse.

«Blaine haaras esimese ettejuhtuva asja, milleks oli šampoonipudel, pigistas pudelis olnud vedelikku karu suunas ning siis põgenes keldrikorrusele magamistuppa tagasi,» sõnas noormehe vanaisa.

Vanaisa lisas, et enne sulges noormees köögi ukse ja vedas sinna ette kummuti ning kutsus politsei ning helistas talle.

Politsei omakorda kutsus paigale Alaska kalandus- ja jahindusametkonna esindajad.

«Meie lapselaps pidi meid telefoni teel üsna pikka aega veenma, et meie maja köögis on karu ja see pole nali,» lisas noormehe vanaema Jill Harling.

Loomakaitsespetsialist Larry Lewis jõudis kohale kell kaks hommikul ja tema sõnul oli karu selleks ajast majast akna kaudu uuesti lahkunud.

Lewise sõnul kontrollis tema ja ta meeskond maja igaks juhuks üle, et ega seal rohkem karusid pole.

«Käisime toast tuppa, kuid rohkem me karusid ei leidnud. Arvan, et see karu, mis meile maja läheduses silma jäi, oli sama karu, kes Harlingite kööki külastas,» nentis Lewis.

Lewis sõnul on Harlingid õnnega koos, et loom täpselt samast kohast välja läks ja mitte uksi või aknaid ära ei lõhkunud.

Jill Harlingi sõnul tekitas tema pojapoeg šampoonipudeli tühjendamisega karu suunas rohkem kahju, kui majja juhuslikult sattunud karu.

«Karu maitses laual olnud kooke, lükkas asju on käimise teelt kõrvale, kiskus prügikastist prügi välja ja jättis käpajäljed klaaspindadele ja televiisorile, kuid mingit suuremat kahju ei tekitanud. Ta ei lükanud aknast sisenedes isegi laulampi mitte ümber,» võttis Jill Harling karu käigud majas kokku.

Jill Harling lisas, et nüüd hoiavad nad relvi igaks juhuks käepärast ja tal poleks midagi selle vastu kui sügavkülmikus oleks karuliha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles