Lastekaitsepäev pakub tegevust igas eas lastele

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna peaks tegutsemislusti jaguma kõigile.
Täna peaks tegutsemislusti jaguma kõigile. Foto: Urmas Luik

Tänase lastekaitsepäeva puhul toimub Pärnumaal rohkesti üritusi, kus põnevat ja harivat tegevust leiavad nii päris pisikesed kui suuremad.

Kaubamajakas korraldab õhtupoolikul lõbusa ja õpetliku lasteürituse, mille jooksul saab nii mängida kui õpetust turvaliseks suve veetmiseks. Kaubamajaka turundusjuhi Tiina Saksi teatel osalevad seal Lääne prefektuur ja Lääne-Eesti päästekeskus. Lapsed saavad panna end proovile turvalisuseteemalistes viktoriinides. Lapsed saavad osaleda nätsumulli puhumise võistlusel, äraarvamismängus, pusle kokkupanekul ja vilekommi puhumisel, samuti kutsutakse huvilisi voolimisvahast meisterdama ja pikimat joonistust kujundama.

Peale selle tutvustavad politsei ja päästekeskus oma tööd, erivahendeid ja -varustust. Lastele ja vanematele antakse juhtnööre, et suvi mööduks ohutult.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Pärnumaa naisklubi korraldab täna “Kärude paraadi”, kuhu on osalema oodatud kõik väikelastega pered.

Paraad algab kell 17.30 Rüütli platsil, kust lapsekärude ja -vankritega liigutakse orkestri saatel Vallikääru. Rongkäiku veavad Siil, Pipi ja Saabastega Kass ning lapsed võiksid üritusele tulla kostüümides. Vallikäärus saab vaadata Rein Laose teatritrupi etendust “Põmmu, Podsu ja teised sõbrad”, sõita poniga ja autasustatakse laste kunstikonkursi “Kodulinn Pärnu 760” võitjaid.

Pärnu noorte vabaajakeskus alustab lastekaitsepäeva Port Artur 2 kaubamajas tund pärast keskpäeva.

Päevakavas on kunstitegemine, mängud, siseorienteerumine ostlejate moodi, kuhjaga muusikat, tantsu-töötuba Annika Viibuse juhendamisel, “Mono”-nimelised mõttevahetused, kus räägitakse noorte võimalustest Pärnus, loosimised ja autasustamised.

Päev algab pintsli-dojo’ga, kus saab ühiselt suure paberi peale maalida, mis iganes pähe tuleb. Võistluste-mängude vahel esinevad noortebändid Saphail ja Red Suffocation.

Õhtut jääb lõpetama hea noor 2011 nominendi väljakuulutamine, mille taustaks mängivad muusikat Jan Bogdanov ja Martin Põder.

Mai kinos on lastekaitsepäeva puhul kavas eriseanss. Kell 14.30 näeb seal multifilmi “Kung fu panda”.

Kuninga tänava põhikool korraldab täna IX noorte käsitööpäeva. Kell 12 algavasse päeva mahub ohtralt õpitube, kus kõike saab kolme tunni jooksul oma kätega järele proovida.

Tegutsevad viltimise, liivapiltide ja kaartide meisterdamise, T-särkidele ja kottidele maalimise tuba, saab proovida salvrätitehnikat, pakutrükki, paeltepunumist, klaasitööd, teha nahast võtmehoidjaid, savitööd. Kooli hoovil on avatud kohvik.

Audru lapsi oodatakse pärastlõunal Audru parki lustakale lastekaitsepäevale “Päev täis rõõmu”, kus põnne lõbustavad Tipp ja Täpp, kel abiks Kekaõps. Lastele jagavad õpetusi ja turvalisuse tarkust päästeametnikud-politseinikud. Kohal on Lõvi Leo ja Kaitseliit. Toimub õnneloos, kõik lapsed saavad sooja suppi.

Kilinginõmmekaid kutsutakse tänase päeva puhul kella 10ks Kilingi-Nõmme suveaeda, kus peale ühise laulu ja tantsu saab kaasa elada Anne Velli laste-show’le “Metsapere lustakad lood”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles