Saksa-prantsuse bänd Irie Révoltés toob Eestisse kultuuri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
saksa-prantsuse ska-reggae band Irie Révoltés
saksa-prantsuse ska-reggae band Irie Révoltés Foto: Goethe Instituut

Tallinna Goethe Instituut toob kohaliku publikuni energiast pakatava saksa-prantsuse ska-reggae bändi Irie Révoltés.

Mullu oma kümnendat tegevusaastat tähistanud bänd loob muusikat, mis ei sobitu ühessegi muusika-sahtlisse – kord räpp, siis laul, kord prantsuse, kord saksa keeles, aga alati valjult ja nii, et see kõigini jõuaks.

Irie Révoltés’ 2010. aastal ilmunud album «Mouvement Mondial» on energiast pakatav ja kaasahaarav. Miksides ska, reggae, hiphopi ja dancehall’i stiile prantsuse ja saksakeelsete tekstidega, kõnetab Irie Révoltés nii nooruslikku publikut kui lihtsalt saksa- prantsuse keele-kultuuri huvilisi.

Muusikud kombineerivad põrutavaid teemasid positiivse energiaga, kaasates sel viisil masse ning sulatades üles ka kõige külmema publiku.

Oma sotsiaalkriitiliste lauludega «Travailler» ja «Zeit ist Geld» (tõlk. aeg on raha) tabavad nad otse ajapulssi. Lugudega «Kein Platz für Rassismus» (tõlk. pole kohta rassismile) ja «Viva con Aqua», annavad nad oma panuse abiorganisatsioonide töösse ja näitavad, et midagi on võimalik muuta, alustades väikestest asjadest. Peaasi, et midagi liikuma lükataks ja «Mouvement Mondial» on selleks ideaalne süütenöör!

Bänd esineb Talinnas Rock Cafés 5. mail,  soojendab Toe Tag.

Tartus astuvad nad üles 6. mail, kell 23:00 Genialistide klubis. Bändi soojendavad Bashment Kingz Sound & MC JOC!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles