TFW 2017/ Riina Põldroos sukeldub moenädalaks vetesügavustesse ning toob lavale muinasjutulised näkineiud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn Fashion Weeki viimasel päeval jõuab lavalaudadele suurejooneline Embassy of Fashion moeetendus, kus astub lisaks Aldo Järvsoole ja Ketlin Bachmannile üles ka Riina Põldroos. Tema värskeim kollektsioon, mis sügisesel moenädalal esitlusele tuleb, räägib põhjamaisest jäisest merest ja muinasjutuliste näkineidude püüdmisest. Veesügavik on must ja saladusi täis, ahvatlevana heiklevad sädelevad soomused. Vahelduvad õhukesest neopreenist liibuvad kitsad kleidid ning töötlemata lõikeservadega mantlid, pimedusse heidavad aga valgust hinnalised litterkangad. Kollektsiooni põhivärv on matt ja läikiv must, sekka erinevaid siniseid ning fuksiaroosat. Materjalid on neopreen, siidiletikitud litterkangas ja Riinale iseloomulik pehmelt langev trikotaaž, millest on valminud kollektsiooni igapäevasem osa.

Riina Põldroos on auhinnatud Eesti moedisainer, kes on tuntud oma kergelt õhulise, naiselikult terava ja muinasjutuliselt unistava stiili poolest. Loomingu ilu tuleb igatsusest puutumata sügava metsiku looduse ja muinasjuttude järele keset pragmaatilist urbanistlikku keskkonda. Kaubamärk koosneb põhiliselt õhtukleitidest ja kokteilkleitidest, väikestest käekottidest ning uuena ka käsitsi poolvääriskividest nikerdatud ehetest. Kogu looming valmib käsitööna disaineri stuudios ning selle kandjaks on naine, kelles on seda ürgset nõiduslikku muinasjutulist võimu, mis ületab kõik nõudmised rollidele, erialadele, tugevustele ja nõrkustele. Iga naine on jumalanna, iga kleit on tantsija. Need esemed on loodud, et tähistada erilisi hetki, aga ka igapäeva, millest lähemalt vaadates koosnebki elu katkematu ilu ja müsteerium. Riina looming on selle pühitsus. Riina Põldroosi värskeim kollektsioon tuleb Tallinn Fashion Weeki raames esitlusele laupäeval, 14. oktoobril kell 21.00 Vaba Laval toimuval Embassy of Fashioni etendusel. Embassy of Fashion showroom asub aadressil Tatari 6, 2. korrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles