Emaüsas surnuks kuulutatud laps ärkas ellu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu
Vastsündinu Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannias  Yorkis ärkas emaüsas surnuks kuulutatud laps taas elule.

Arstide kinnitusel oli Oscar Rose nimeks saanud laps kliiniliselt surnud, ta organid ei töötanud enam ja emale tehti kiirkorras keisrilõige, kirjutab The Telegraph.

Pärast sündi püüti last siiski elustada ja kaheksa minutit hiljem hakkas lapse süda tööle ja tekkis hingamine.

Oscar Rose veetis oma elu esimesed üheksa päeva intensiivravis ja lapse vanemad olid kindlad, et nende lapsel on ajukahjustus.

Kuid arstide kinnitusel taastus laps ilma igasuguste tervisekahjustusteta täielikult.

«Ämmaemand ei leidnud märkigi, et lapse süda lööks ja organid töötaks. Mind viidi koheselt operatsiooniruumi ja mulle tehti keisrilõige. Viimane asi, mida ma mäletan on see, et mull anti narkoosi, et arstid saaksid kindlaks teha, kas lapse süda lööb,» meenutas Oscari ema.

Ema jätkas, et laps ärkas siiski elule, kuid ta võitles veel mitu päeva oma elu eest, sest tal täheldati mitmeid terviseprobleeme.

«Meile öeldi, et lapsel võib olla ajukahjustus. Kuid hilisem aju skaneerimine näitas, et ebanormaalsusi ajus ei esine,» lisas ema.

Lapse vanemate sõnul on nende laps ime.

«Meie laps on üks suur ime. Arstid olid suurepärased, et aitasid Oscaril ellu jääda. Panime lapsele nimeks Oscar, sest arstid ütlesid, et meie poeg peaks siia ilma tulemise etteaste eest lausa Oscari saama,» sõnas perekond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles