Printsess Diana endine ülemteener: ihukaitsja ei oleks lubanud joobes meest rooli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Burrell
Paul Burrell Foto: nationalpictures.co.uk/©National Pictures / TopFoto/Scanpix

Briti printsess Diana surmast möödub 31. augustil 20 aastat ja vahetult enne aastapäeva võttis meedias sõna printsessi endine ülemteener Paul Burrell, kelle sõnul ihukaitsja Trevor Rees-Jones kontrollis, et hotelli Ritz turvateenistuse ülem, printsessi autot juhtinud Henri Paul oli kaine.  Kui ta ei oleks olnud, ei oleks Rees-Jones teda rooli lubanud.

Kuid politsei toksikoloogiaraporti kohaselt oli Pauli veres Prantsusmaal autojuhtimisel lubatud alkoholikogusest kolm korda rohkem alkoholi, edastab Daily Mail. 

Suurel kiirusel sõitnud masin põrkas järsku vastu ühte sillaposti. Õnnetuses hukkusid silmapilkselt Henri Paul ja printsess Diana kaaslane, ärimees Dodi al-Fayed, printsess Diana sa raskelt vigastada ja suri hiljem haiglas. Ainsana pääses vigastusteta ihukaitsja Rees-Jones, kellel oli turvavöö kinni.

Printsess Diana ja ta kaaskonna autovrakk 31. augustil 1997 Pont d' Alma tunnelis
Printsess Diana ja ta kaaskonna autovrakk 31. augustil 1997 Pont d' Alma tunnelis Foto: PIERRE BOUSSEL/AFP/Scanpix

Burrell külastas enne printsessi 20. surma-aastapäeva Pariisi Pont d’ Alma õnnetuspaika, meenutades aastatetagust kurba sündmust.

Paul Burrell
Paul Burrell Foto: FARRELL / BACKGRID/Scanpix

«Miks oleks Trevor pidanud lubama joobes mehe rooli ja ennast sõidutama? Ta on kogenud turvaekspert. Ja veel siis, kui autos olid ka Diana ja Dodi? Arvan, et toksikoloogiaraportis on midagi valesti või on keegi andmeid võltsinud. Diana oli väga korralik autojuht, kes alati kinnitas turvavöö, kuid miks ta ei teinud seda tol saatuslikul õhtul Pariisis? Lisaks ei meeldinud printsessile kihutamine. Seega on seni palju vastamata küsimusi,» teatas endine ülemteener.

Väidetavalt sõitis Henri Paul väga kiiresti selle tõttu, et neid jälitasid mootorratastel kõmufotograafid ning printsess ei soovinud, et temast ja ta kallimast pilte tehakse.

Henri Paul Pariisi Ritz hotelli turvakaamera videokaadril
Henri Paul Pariisi Ritz hotelli turvakaamera videokaadril Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Burrell oli Diana majapidamises, Kensingtoni palees, ülemteener 1987. aastast kuni printsessi surmani 1997.

Printsess Diana oli 31. augustil 1997 Pariisis, ööbides Ritz hotellis. Ta lahkus sealt koos kaaskonnaga varajastel tundidel, sellele viitavad turvakaamera lindistused.

Pariisi Ritz hotelli turvakaamera kaader, millel on näha printsess Dianat, Dodi al-Fayedi ning Heri Pauli (seljaga)
Pariisi Ritz hotelli turvakaamera kaader, millel on näha printsess Dianat, Dodi al-Fayedi ning Heri Pauli (seljaga) Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Nende auto sattus Pont d’ Alma tunnelis õnnetusse,  37-aastane Diana sai surmavalt vigastada ja ta suri Hôpital Universitaire Pitié-Salpêtrière’i haiglas.  Printsessi matused toimusid 6. septembril Londonis, seda jälgisid televisiooni vahnedusel miljonid inimesed.

Printsess Diana matus. Pildil vasakult krahv Charles Spencer, prints William, prints Harry ja prints Charles
Printsess Diana matus. Pildil vasakult krahv Charles Spencer, prints William, prints Harry ja prints Charles Foto: KIERAN DOHERTY/REUTERS/Scanpix

Printsess on maetud ta perekonnale kuuluva Althorpi mõisa pargi järvesaarel asuvasse mausoleumi.

Printsess Diana on maetud Althorpi mõisa pargis asuva järvesaare mausoleumi / wikipedia.org
Printsess Diana on maetud Althorpi mõisa pargis asuva järvesaare mausoleumi / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org
Printsess Diana
Printsess Diana Foto: JAMAL A. WILSON/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles