Mees lohutas La Rambla rünnakus surmavalt vigastada saanud seitsmeaastast Julian Cadmanit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Cadman
Julian Cadman Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Hispaanias Barcelonas leidis 17. augustil aset autorünnak, milles hukkus 14 ja sai vigastada üle 100 inimese, kellest osa olid turistid.

Britt Harry Athwal paljastas nüüd telekanali ITV saates «Good Morning Britain», et ta nägi pärast rünnakut väikest poissi tänaval lamamas ja ta läks lapse juurde, et teda lohutada ja aidata, edastab The Sun.

Mees sai alles hiljem teada, et tegemist oli seitsmeaastase Austraalia-Briti päritolu Julian Cadmaniga, kes suri.

Julian Cadman
Julian Cadman Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Nägin last ja ma teadsin, et ei saa teda sinna üksinda jätta. Olin tema juures ja üritasin teda lohutada. Siis nägin politseinikke meie suunas jooksmas, hüüdsin neile, et siia on vaja kiirabi ja ma ei jäta poissi üksinda. Olin hüsteeriline ja nutsin, samas kartsin, et mind peetakse terroristiks,» meenutas mees.

Politseivalve Barcelona populaarsel La Rambla avenüül
Politseivalve Barcelona populaarsel La Rambla avenüül Foto: PASCAL GUYOT/AFP/SCANPIX

Athwal oli La Rambla ühes restoranis kui järsku sõitis tänavale, kus oli palju jalakäijaid, valge kaubik, mis ei peatunud, vaid sõitis inimestele otsa. Ta jooksis söögikohast tänavale ja leidis eest vigastatud lapse.

Briti sõnul sai ta alles meediast teada, et ta lohutas seitsemaastast Julian Cadmanit, kes sattus rünnaku ajal oma emast Jom Cadmanist lahku. Poisi ema sai rünnakus raskeid jalavigastusi, kuid jäi ellu.

Hispaania politsei teatel pani La Rambla rünnaku toime 22-aastane Younes Abouyaaqoub, kes põgenes sündmuskohalt ning tappis hiljem autoröövi käigus veel ühe mehe.

La Rambla rünnakus kahtlustatav 22-aastane Younes Abouyaaqoub / Reuters/AFP/AP/SCANPIX
La Rambla rünnakus kahtlustatav 22-aastane Younes Abouyaaqoub / Reuters/AFP/AP/SCANPIX Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Julian Cadmani pere teatel ei saanud nad pärast rünnakut lapse kohta midagi teada ja see andis neile lootust, et ta on elus. Kuid siis teatasid Hispaania võimud, et hukkunute seas on kaks last, kellest üks on kolmeaastane ja teine seitsmene, kelle nimi on Julian Cadman. 

Pere sõnul oli Julian koos oma emaga 17. augusti pärastlõunal La Ramblal sisseoste tegemas. Ema ja laps olid Barcelonas sugulase pulma tõttu.

Hukkunute mälestamine Barcelona La Ramblal
Hukkunute mälestamine Barcelona La Ramblal Foto: SUSANA VERA/REUTERS/Scanpix
Rünnakus hukkunute mälestamine Barcelonas La Ramblal
Rünnakus hukkunute mälestamine Barcelonas La Ramblal Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles