Video: Bondi-tüdruk Molly Peters suri 75-aastasena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Molly Peters ja Sean Connery  1965. aasta Bondi filmis «Thunderball»
Molly Peters ja Sean Connery 1965. aasta Bondi filmis «Thunderball» Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Inglise näitlejanna Molly Peters, keda tuntakse 007 filmi «Thunderball» (Keravälk) Bondi-tüdruku rollist, suri eile, olles 75-aastane.

USA meedia teatel ei ole surma põhjus teada, seda ei ole avalikustanud ka tema perekond.

1965. aastal valminud Bondi filmis koos Sean Conneryga mänginud näitlejanna oli esimene Bondi-tüdruk, kes filmis end alasti võttis.

Molly Peters ja Sean Connery 1965. aasta Bondi filmis «Thunderball» / Reuters/AFP/AP/SCANPIX
Molly Peters ja Sean Connery 1965. aasta Bondi filmis «Thunderball» / Reuters/AFP/AP/SCANPIX Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Nii USA kui Briti filmiklassifitseerimise agentuurid teatasid selle Bondi filmi eelvaatamist, et selles on Petersi ja Conneryga mitu stseeni, mida saab liigitad liiga paljastavaks ja selle tõttu tuleks need eemaldada.

15. märtsil 1942 sündinud Mollie Peters oli 1960. aastatel tuntud modell, jäädes silma režissöör Terence Youngile, kes kutsus ta prooviesinemisele.

Ta mängis mitmes filmis, kuid tema kõige kuulsamaks osatäitmiseks oli Patricia Fearingi nimeline tegelane, kes hoolitses tervisekeskuses James Bondi (Sean Connery) eest.

Peters kogus kuulsust ka sellega, et oli 1965. aasta Playboy novembrinumbri esikaanel.

Petersi filmikarjäär jäi siiski võrdlemisi lühikeseks, kuna tal tekksid oma agendiga lahkhelid, kuid ei ole teada, milles need seisnesid.  

Peters sünnitas teismelisena tütre, kelle andis adopteerimiseks. Ta abiellus pärast modelli- ja filmikarjääri ning kolis Londonist Ipswichi, kus ta sünnitas veel poja.

Näitlejannal oli 2011. aastal kerge infarkt, ta suri eile, 30. mail 2017.

Peters ei ole ainus Bondi staar, kes suri. 23. mail lahkus kõige pikaajalisem James Bondi kehastaja Roger Moore, kes oli 89-aastane. Ta mängis seitsmes Bondi filmis: «Ela ja lase teistel surra» (1973), «Mees kuldse relvaga» (1974), «Spioon, kes mind armastas» (1977), «Kuurakett» (1979), «Eriti salajane» (1981), «Octopussy» (1983) ja  «007: Surma palge ees» (1985).

Roger Moore filmis «Octopussy»
Roger Moore filmis «Octopussy» Foto: NANA PRODUCTIONS/SIPA/NANA PRODUCTIONS/SIPA/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles