Galerii: loomalooted üsas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassi loode
Kassi loode Foto: AP / Scanpix

National Geographicul  valmis dokumentaalfilm, milles on haruldased pildid emasloomade üsas olevatest loodetest.

Loomade arengut käsitlev  film kannab pealkirja «Extraordinary Animals In The Womb» (Harukordsed loomad üsas), kirjutab The Telegraph.

Filmi tegijate sõnul ei ole just palju neid inimesi, kes on näiteks näinud känguru embrüot.

Filmi tegemisel kasutati tänapäeva uusimat tehnikat, sealhulgas ka kõrgetasemelist graafikat ja neljamõõtmelist pilti.

Selles linateoses jälgitakse känguru, Negaprion brevirostris hai, kuningpingviini ja  herilase arengut. Filmis on kaadrid ka kassi ja chihuahua loodetest.

«Elava olendi sees areneva olendi filmimiseks kasutasime digitaaltehnika viimast sõna. Lisaks kasutasime ka ülitäpseid, arvutis tehtud mudeleid, loomaks ettekujutust, nagu oleksimegi läinud üsa sisse,» selgitas selle filmi tegemisega seotud Jeremy Dear.

Filmi produtsent Peter Chinn lisas, et näiteks hailoote puhul oli näha brutaalsust.

«Nägime, et  hailoode võib teise loote ära süüa. Toimub looduslik valik, tugevam tapab nõrgema. Haide tapjainstinkt saab juba üsas alguse,» selgitas  Chinn.

Filmitegijate sõnul kehtib sama ka keiserpingviinide loodete kohta.

«Keiserpingviinide loode muutub teiste loodete vastu julmaks siis, kui tal hambad hakkavad moodustuma. Looted on pimedad, kuid nad tunnetavad kaaslasi,» laususid filmitegijad.

Mis aga puutub herilasevastsesse, siis ellujäämiseks areneb ta mõnes peremeesorganismis, näiteks tõugus.

 Filmi tegemisel kasutati nõustajatena zoolooge, biolooge ja loomaarste, kes soovitasid loomade uurimiseks kasutada endoskoope.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles