Galojani kriminaalasja istungid jätkuvad plaanipäraselt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan teel Harju Maakohtusse 09.03.11
Anna-Maria Galojan teel Harju Maakohtusse 09.03.11 Foto: Tiit Mõtus

Harju Maakohus selgitab, et meedias levinud teave Anna-Maria Galojani protsessi takerdumise kohta on ekslik. Galojani istungid on kindlaks määratud juba eelistungil 19. jaanuaril 2011 ja kriminaalasja menetlus jätkub plaanipäraselt.

Ka ei vasta tõele Anna-Maria Galojan Elu24 tsiteeritud väited, et kriminaalasja menetlev kohtunik on puhkusel ja istungid venivad. Kohtunik ei ole selle kriminaalasja menetluse ajal olnud puhkusel ning istungid toimuvad neile algselt plaanitud aja piires.

16.märtsil rääkis  Anna-Maria Galojan, et teda on kutsutud Mihhail Gorbatšovi juubelipidustustele.

«Kõige hullem on aga see, et mind oli kutsutud 30. märtsil Mihhail Gorbatšovi 80. juubelipidustustele Londonisse. Seal toimub seminar, mida mina pidin modereerima. Olen selleks tervelt  kuu aega ettevalmistusi teinud ja nüüd on mulle täpselt selleks nädalaks ja igale päevale istung määratud. Kohtus öeldi mulle kuivalt, et neid minu isiklikud asjad ei huvita,» kurvastab Galojan.

«Näiteks minu suureks üllatuseks teatas kohtunik, et ta puhkab terve järgmise nädala ning istungid on üle viidud ülejärgmisele nädalale. Olen kindel, et seda tehti meelega, et ma ei saaks mitte mingil juhul Londonisse sõita.»


Käesolevas kriminaalasjas alustas Põhja Ringkonnaprokuratuur menetlust 26.oktoobril 2007 MTÜ Eesti Euroopa Liikumine kuriteokaebuse alusel selles, et mittetulundusühingu juhatuse liige Anna-Maria Galojan on teinud ajavahemikul 18.06.-27.09.2007 mittetulundusühingu põhikirja eesmärkide ning mittetulundusühingu poolt läbiviidavate projektidega mitteseotud ning mittesihtotstarbelisi kulutusi mittetulundusühingu rahaliste vahendite arvelt, ilma et mittetulundusühing oleks neist kasu saanud ning teinud põhjendamatuid väljamakseid, millega pööras temale usaldatud võõra vara suures ulatuses enda ja kolmanda isiku kasuks kokku summas 930 743,05 krooni. Lisaks sellele süüdistatakse Galojani võltsitud dokumentide kasutamises

Süüdistatav Galojan ei ole end süüdistuses sisalduvates kuriteoepisoodides süüdi tunnistanud.

Menetlus jätkub tunnistajate kuulamisega täna 28. märtsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles