Mehed, kes ei karda avardada piire ja püstitada enneolematuid väljakutseid: tšellonelik C-Jam põrutab tuurile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšellonelik C-Jam
Tšellonelik C-Jam Foto: promo

Juba aastast 2004 teab suur osa Eestimaast, mida tähendab neli meest, neli tooli, neli tšellot — see on tšellokvartett C-Jam, kes rõõmustab oma austajaid ka sel suvel Päikeseloojangukontsertidega 23 Eestimaa paigas, kus lavale astuvad neli andekat tšellisti: Tõnu Jõesaar, Margus Uus, Levi-Danel Mägila ja bändi liider, 50. juubelit tähistav Pärt Tarvas. Kontserdid ühisnimetusega "Greatest Hits" toimuvad 11. juulist 4. augustini kirikutes, mõisates, taludes, hotellides, suvelavadel, sadamates, hoovides, terassidel, kuursaalides ja Viru Keskuse katusel. Pileteid saab juba Piletilevist osta.

"Need on mehed, kes ei karda avardada piire ja püstitada endale enneolematuid väljakutseid. Et nautida fantastilist muusikat, mille iga sõõm on ülimalt väärtuslik, peab seda oma kõrvaga kuulma ja oma silmaga nägema. Tšellokvartetis on ühendatud klassikaline keelpillikvartett, improvisatsiooniline bigbänd, metalne ja kaasakiskuv rock-muusika, tundlik ning emotsionaalne tšellokõla. Eelnevad kontserdid on näidanud, et selline muusika ei jäta külmaks ühtegi kuulajat," ütleb kontserditutvustus.

C-Jami tšellistide eestkõneleja Pärt Tarvas selgitab, et tuur võtab kokku nende 13 aasta jooksul esitatud lood esimestest viimasteni ning nagu nimigi ütleb, tulevad esitlusele klassikute lood. Mis aga puutub uue tuuri üllatustesse, siis võtavad muusikud seekord kontsertidel kasutusele efektiplokid. "Me töötame selle kallal, et kontserdid atraktiivsemaks muuta," lubab ta. Tuuri 23 kontserdipäeva sees on vaid kaks päeva, mil esinemist pole. "Meie töö on selline ja ega Eestis see nii kurnav polegi," ütleb tšellist. "Oleme käinud Itaalias ja USA-s tuuridel, kus tuleb päevas sadu kilomeetreid läbi sõita ja ainult hotellides ööbida."

Tšellonelik C-Jam / Promo
Tšellonelik C-Jam / Promo Foto: promo

"Greatest Hits" kavas on lugusid maailma erinevate stiilide ja aja muusikast, Rein Rannapi, AC/DC, Status Quo, ABBA, Queeni, Muse, U-2, Nirvana ja paljude teiste repertuaarist. Kontserttuuriks valmib ka uus plaat "Cellohell". "See album on otsekui põrgu, milles on 13 erinevat katelt ja neid ümbritsevad kolmnurksete sabadega deemonid, kes ei anna tšellistidele hetkekski asu. Plaadil on siis 13 katelt ehk 13 lugu, pluss neljateistkümnes ehk taevaminek, mis peaks tähistama helgust ja taevaseid teemasid," tutvustab Pärt Tarvas plaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles