Osa staare lõpetas Trumpi tümitamise, andes talle võimaluse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Timothy A. Clary/AFP/Scanpix

USA presidendivalimiste kampaania ajal teatasid demokraadist kandidaati Hillary Clintonit toetanud filmistaarid, et kui vabariiklasest Donald Trumpist saab uus USA president, siis sellel on väga tõsised ja kahjulikud tagajärjed.

Eriti aktiivsed Trumpi vastased olid Robert De Niro ja Tom Hanks, kes tegid videod, milles selgitasid, miks Trump presidendiks ei sobi, edastab foxnews.com.

Nüüd aga on staaride meeleolu ja seisukohad muutunud, kuna A-klassi filmides mängijad kutsuvad üles andma Trumpile võimaluse näidata, kas ta suudab presidendiametis hakkama saada.

«USA-l on olnud hullemaid aegu kui nüüdne ja selle tõttu tuleks oodata-vaadata, mis saab edasi,» teatas Hanks Los Angelese moodsa kunsti muuseumi filmiosakonnas esinedes.

Barack Obama ja Tom Hanks
Barack Obama ja Tom Hanks Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix

De Niro nimetas oma videos Trumpi mitmete solvavate sõnadega, lisades et ta tahaks kandidaadile näkku virutada, kuid nüüd on ta toon pehmemaks muutunud.

Barack Obama ja Robert DeNiro
Barack Obama ja Robert DeNiro Foto: SAUL LOEB/AFP/Scanpix

«Tahan öelda, et meil tuleb loota parimat, et Trump juhiks riiki nii, et sellest saavad kasu kõik ameeriklased, meie naabrid ja teised riigid,» teatas De Niro pärast seda, kui ta oli president Barack Obamalt saanud presidendi vabadusmedali.

Varem Trumpi suhtes kriitiline Miley Cyrus on samuti arvamusel, et Trumpile tuleb anda aega. Cyruse teatel oleks ta tahtnud näha esimese naispresidendina Hillary Clintonit, kuid kui tuleb leppida Trumpiga, siis ta teeb seda.

Veel mitmed Trumpi varem tümitanud staarid on muutunud tema suhtes leebemaks.

Samas on ka neid staare, kes ei taha Trumpi presidendiks. Näiteks nõudsid Mark Ruffalo, Debra Messing ja George Takei, et presidendivalimise tulemused uuesti üle vaadatakse, kuna see võib anda hoopis teise tulemuse ehk Hillary Clintonil võib olla veel mingi teoreetiline šanss.

Sally Field esines Netflixi saates teatega, et ta ei saa seni aru, kuidas Trump valimised võitis.

«Trumpi maine ja seisukohad olid teada, ta ründas pidevalt vastaskandidaati Hillary Clintonit, üritades teda kahjustada, kuid ikkagi sai ta valimisvõidu. Täiesti absurdne!» lausus näitlejanna.

Natalie Portman paljastas väljaandele New York Magazine antud intervjuus, et ta on valimistulemusest šokeeritud.

Staarkorvpallur LeBron James keeldus ööbimast Trumpile kuuluvas hotellis, protestides sellega Trumpi vastu.

Madonna teatel tunneb ta end altveetuna, et Trump sai valimisvõidu ja temast saab president. Ta lisas, et Trumpi võit on samas naistele näkku sülitamine, kuna see mees suhtub naistesse seksistlikult.

USA meedia arvates elab enamik staare oma mullis ega ole igapäevaelu ja poliitikaga kuigi hästi kursis, sellest ka nende Trumpi vastu suunatud kriitika.

Politoloogide arvates oli aeg küps, et äärmuslike vaadetega Trumpist saaks USA president, sest igal pool maailmas on näha paremäärmusluse ja natsionalismi uut tõusu. Trump esindab just sellist maailmavaadet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles