Pildid: miks kuulsad mehed lakivad nimetissõrme küünt?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Instagramis on hakanud levima fotod, millel on näha kuulsaid ja tuntud mehi, kes on oma ühe nimetissõrme küüne katnud küünelakiga.

Selliseid pilte on endast sotsiaalmeediasse postitanud näiteks Chris Hemsworth, Liam Hemsworth ja Zac Efron.

Sotsiaalmeedias esitati küsimus, et miks mehed lakkisid ühe küüne, mitte aga kõiki.

Tegemist ei ole uue meeste seas leviva ilutrendiga, vaid need kuulsused osalevad heategevuskampaanias Polished Man, mille esmärgiks on lastevastase vägivalla teema tõstatamine ja vägivalla all kannatavate laste aitamine.

Polished Man kampaanialehekülje andmetel sai see alguse, kui vaesusega tegeleva organisatsiooni YGAP tegevjuht Elliot Costello kohtus Kambodžas Thea nimelise tüdrukuga, kes rääkis talle endaga juhtunust.  Kui mees oli lahkumas, lakkis tüdruk tänutäheks ta küüned siniseks. Tüdruku lugu jäi Elliotile meelde ja talle meeldis tema tänamisviis ning ta jätkas lakkimist, lakkides hiljem vaid ühe küüne.

Elliot Costello hakkas Thea loo eeskujul uurima, kui palju lapsi maailmas kannatab igapäevaselt füüsilise vägivalla all. Ilmnes, et iga viies laps kogeb enne 18. eluaastat kas füüsilist või seksuaalset vägivalda.

Ta käivitas selle põhjal kampaania Polished Man, mille abil on juba kogutud pool miljonit eurot vägivalla all kannatanud laste heaks.

Instagramis on hashtagi all #polishedman üle 7000 foto. Chris Hemsworth esitas küünelaki väljakutse kaasstaaridele Tom Hiddlestonile, Mark Ruffalole ja Robert Downey Jr ja veel teistele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles