Kolmas round! Saage tuttavaks Noortebändi poolfinalistidega: Anonymous Animals, Steps To Synapse, Anett Tamm

Laura Sinimäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steps to Synapse
Steps to Synapse Foto: Kristi Heil Photography

Kevadel väljavalitud 18 Noortebänd 2016 poolfinalisti astuvad üles kolmes linnas toimuvatel kontsertidel: Tartus, Viljandis ja Tallinnas vastavalt 29. ja 30. septembril ning 1. oktoobril. Saame aga enne poolfinaale bändidega lähemalt tuttavaks!

Anonymous Animals

Anonymous Animals
Anonymous Animals Foto: Kristi Heil Photography

Anonymous Animals on erineva taustaga liikmetest koosnev bänd Tallinnast, kes on koos musitseerinud alates 2013. aasta sügisest. Ehkki liikmed ja nende eelistused on erinevad, on neil kõigil siiski läbiv ühine joon: leegitsev armastus hea, souli (loe: hinge) täis muusika vastu. Laias laastus on stiiliks alternatiivne rütm ja blues, mis kokku õmmeldud erinevate rohkem ja vähem eksootiliste niitidega ja musterdatud rütmikate käikudega. Muusikaga tegelemine on bändi jaoks vältimatu, sest nad hingavad seda kui õhku ja ammutavad sellest eluenergiat, mida üritavad ka kuulajatele täiel määral pakkuda. Soov jagada oma muusikat oligi see, mis innustas koosseisu Noortebändi konkursist osa võtma.

Täpsem info Facebookis ja kuula bändi kõla Soundcloudis!

Steps To Synapse

Steps to Synapse
Steps to Synapse Foto: Kristi Heil Photography

Steps To Synapse on viieliikmeline koosseis, kelle juured ulatuvad Pärnusse. Koos olemise kõrvalt hakati musitseerima ning nüüd kirgastavad nad muusikamaailma positiivsete emotsioonide ja tantsima panevate võngetega. Bändi helipilti iseloomustavad üheks sulanduvad mees- ja naisvokaalid, tantsupõrandale kiskuvad bassi- ja trummigruuvid ning sellele kõigele veel funki lisav akust- ja elektrikitarri sümbioos.

Koosseisu sõnul teevad nad muusikat, mida ise kuulavad ja ühte kindlasse stiili seda mahutada on raske, kuid kõige rohkem sarnaneb see indie-pop’ile. Noortebändi konkursile kandideeris Steps To Synapse seetõttu, et see on nende arvates väga hea võimalus end uuele publikule tutvustada.

Täpsem info Facebookis ja kuula bändi kõla YouTube's!

Anett Tamm

Anett Tamm
Anett Tamm Foto: Kristi Heil Photography

Tallinnast pärit Anett Tamm on väikest viisi muusikaga tegelenud sellest ajast saati, kui otsustas 12-aastaselt kitarriga laule saatma hakata. Kasvatanud kiiresti repertuaari ning teinud oma versioone lemmiklauludest, esines ta seal, kus võimalus anti. Laulukirjutamisega puutus Anett kokku juba varasemalt klaveri taga istudes, kuid lugusid avalikustama ning intensiivsemalt kirjutama hakkas ta 15-aastaselt. Muusika tegemisel pole ta kunagi kindlast stiilist lähtunud, vaid on mõjutatud alternatiivsest muusikast, soulist, popist, jazzmuusikast - kõigest, mis hinge kõditab. Ühemehebändi tegemine on tema sõnul üpris muretu. kuna kõik sõlub vaid temast endast ja sellest, mis tal parasjagu pähe tuleb. Ta ei pea enda mõtteid kohandama kellegi teise mõtetega ning see annab muusikat luues suure vabaduse. Noortebändi konkursist osa võtma innustas noort lauljat tema ema ning Anett nägi selles toredat võimalust end proovile panna.

Täpsem info Facebookis ja kuula Anetti kõla Soundcloudis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles