Päästekomandodes toimub lahtise uste päev

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Sel reedel, 11. veebruaril on Euroopa hädaabinumbri 112 päeva puhul kõikides päästekomandodes üle Eesti lahtiste uste päevad.

Päästeameti pressiesindaja Reimo Raja teatel saab komandokülastuse ajal tutvuda päästjate töö ja päästetehnikaga. Samuti saab päästjatelt küsida nõuandeid, kuidas oma kodu tuleohutumaks muuta.

Lääne-Eesti päästekeskus korraldab lahtiste uste päeva komandodes reedel 13-15. Oodatud on kõik huvilised ja eelnevalt registreeruda pole vaja.

Euroopa hädaabinumber 112 loodi Euroopa Nõukogu otsusega 29. juulil 1991.
Sel reedel tähistatakse kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides hädaabinumbri 20. sünnipäeva.

Eestis võeti hädaabinumber 112 kasutusele 1992. aastal. Esimestel aastatel sai Eestis sellele helistada ainult mobiililt.

Kuigi hädaabinumbri loomisest möödub juba 20 aastat, näitas Eurobaromeetri 112-teemaline uuring, et kolm eurooplast neljast ei ole sellise numbri olemasolust informeeritud. Teadlikkuse tõstmiseks korraldatakse 11. veebruaril üle Euroopa 112-teemalisi üritusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles