BBC vabandas «Top Geari» märkuste pärast Mehhiko ees

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BBC vabandas «Top Geari» märkuste pärast Mehhiko ees
BBC vabandas «Top Geari» märkuste pärast Mehhiko ees Foto: gizmodo.com

Suurbritannia ringhääling BBC vabandas saates «Top Gear» tehtud kommentaaride tõttu Mehhiko ees.

«Top Geari» saatejuhid Jeremy Clarkson, Richard Hammond ja James May kirjeldasid mehhiklasi kui laisku ja hoolimatuid, edastab The Telegraph.

Londonis resideeruv Mehhiko suursaadik esitas BBC-le saate kohta kaebuse. BBC vastas, et nad kahetsevad solvangut, kuid saatejuhtide nali oli  lihtsalt briti huumor.

Suursaadik nõudis ametlikku vabandust, kuna tema arvates ei olnud see nali, vaid mehhiklaste solvamine.

Sajad mehhiklased saatsid BBC hispaaniakeelsele leheküljele BBC Mundo protestiarvamusi.

Mehhiko väljaanded mõistisd Clarksoni, Hammondi ja May kommentaarid hukka. Asja käsitleti isegi Mehhiko parlamendis.

Briti rahvasaadikud soovitasid BBC-l vabandada, nimetades saatejuhtide mehhiklaste kohta tehtud märkusi «rassistlikeks ja häbiväärseteks».

«Meie oma naljamehed viskavad kaasmaalaste üle nalja, nimetades britte kohutavateks kokkadeks ja viletsateks armastajateks, itaallaste üle heidetakse nalja, et nad on liiga dramaatilised ja korratud, prantslased olevat aga arrogantsed ning sakslased liiga täpsust taga ajavad,» seisis BBC vastulauses.

Mehhiko suursaadikule esitas omapoolse vabanduse ka «Top Geari» produtsent ja seda selle tõttu, et Jeremy Clarkson võttis jutuks ka suursaadik Eduardo Medina Molina isiku.

Jeremy Clarkson sõnas, et niikuinii suursaadik seda saadet ei vaata, kuna magab ja selle tõttu ei ole tal põhjust selle üle kaevelda.

«Top Geari» saatejuhid viskasid mehhiklaste üle nalja läbi Mehhiko autode kirjelduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles