Naised veetsid maameeste juures esimese päeva

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaprad maamehed
Vaprad maamehed Foto: Kanal 2

Tänases «Maamees otsib naist» saates veetsid naised esimese päeva uues talus. Esimesed päevad maameeste juures perenaistena nõuavad harjumist ja algatusvõimet.

Silver naisi kohe tööle ei sunni, mistõttu saab päeva olulisimaks teemaks söömine ning söögi tegemine. Peale poeskäiku jätab Silver kaks naist kööki omapead, kus hakkavad juhtuma kohe ka esimesed viperused. Nimelt keeratakse salat natuke valesti kokku ning naiste vahel tekib kerge sõnavahetus. Õhtust söömist piilub ukse vahelt ka Silveri ema, on ju põnev teada, kuidas noortel läheb.

Kõhud täis, ongi aeg päev kokku tõmmata ning põhku pugeda.

Koit viib naised alustuseks poodi, supimaterjali ostma. Õnnelikult tagasi, näitab mees Agnesele ja Marinale, kus köögis asjad asuvad ning jätab nad sinna askeldama.

Kogemata suudavad mõlemad naised supi sisse soola panna, avastades selle väikse apsaka, leiavad nad, et äkki peaks Koidule ütlema, et supp on sai soolane, kuna mõlemad on armunud. « No vast normaalne ütleme,» on Koit suppi sööma hakates tagasihoidlik.

Koidul on kindel plaan minna ujuma, suutes isegi Agnese endaga vette meelitada. Marina aga teeb aja parajaks kaldal suitsu tehes.

Õhtu lõpetatakse mõnusa saunaga, kus naised omavahel arutavad, mis tingimustel üldse sinna kolida oleks võimalik. «Noh ilma tunneteta nagu ikka päris ei saa. Kui ikka tulla, siis peab ikka tõsine suhe olema,» seletab Agnes.

Peetri tallu tulnud naised, Marika ja Eveli, pannakse kohe rakkesse lehmi lüpsma. Naised naljatlevad, et näe, ei oskused ei olegi veel ära kadunud. Naiste koostöö sujub ka köögis ilma viperusteta. Eveli kommenteerib: «Kohe näha, et ei ole naised siin olnud tükk aega.»

Õhtul söögilauas tõstatatakse kohe ka üks olulisim küsimus - keda Peeter tegelikult otsib, kas endale naist või koduperenaist? «Mõlemat!» leiab selle peale Peeter.

Hardi tutvustab Ethelile ja Merlele esimese asjana oma lemmikraamatut – «Sugupoolte heitlus loomariigis».

Hardi ema haarab korraks ohjad ning suunab naised punase sõstra põõsa alla marju korjama.

Marjad korjatud, viib Hardi naised jalutuskäigule rongide muuseumisse ning seejärel tsirkusesse. Õhtu lõppes jalutuskäiguga koju.

Märt ning Merje jalutavad alustuseks põllul, mees tutvustab oma kodukohta.

Hiljem grillib peremees liha ning naine püüab kala. «Märt, ma ei taha võtta konksu välja, see on nii jube, nii jube,» palub Merje abi, kui on väise kala veest välja tõmmaud. «Vaene kalake, süüa ei kõlba, ainult kassile konks suust läbi, mis elu see selline on.»

Õhtu lõppeb romantilise õhtusöögiga väljas tõrvikute valgel. Merje arutleb maa- ja linnainimeste erinevuste üle. «Võõristav on rääkida maaelust ja linnaelust. Pean neid inimesi isegi poolearulisteks, kes niimoodi maa ja linna inimesteks liigitavad.»

Esimene päev talus on läbi saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles