Briti kuninganna otsib Buckinghami paleesse koristajat (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth II võtmas oma kodus Buckinghami palees vastu peaministrit Theresa Mayd
Elizabeth II võtmas oma kodus Buckinghami palees vastu peaministrit Theresa Mayd Foto: SCANPIX

Briti kuninganna Elizabeth II otsib oma koju Buckinghami paleesse majapidaja assistenti ehk teiste sõnadega koristajat, kelle ülesandeks oleks tolmu pühkimine maalidelt, mööblilt ja keraamikalt ning vaipade eest hoolitsemine.

Tööpakkumiskuulutus, milles otsitakse töötajat, kes on hea koristaja, suhtleja ja ajagraafikust kinnipidaja, pandi üles kuningakoja leheküljele, edastab Daily Mail.

Juures on hoiatus: «Tegemist ei ole tavalise kodu koristamisega. Töötajal tuleb elada ja töötada ajaloolises lossis, kus elab ka kuninglik pere, seega tuleb tal olla alati töökas, viisakas ja aupaklik».

Kuulutuses ei ole ära toodud palganumbrit, kuid on teada, et 2014. aastal maksti Buckinghami palee koristajale aastas 14 000 naela, mis on Ühendkuningriigis võrdlemisi väike palk.

Kuid kui arvata juurde, et toit ja peavari on tasuta, siis on selle palga eest töötamine talutav. Koristaja töötab täiskohaga ja saab aastas 33 päeva puhkust.

Buckinghami palee teenindavasse personali kuulub üle 800 inimese, kellest osa elavad alaliselt palees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles