Video: Prantsuse politseinik mõnitas ja ründas nutnud põgeniknaist (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Pariisis
Põgenikud Pariisis Foto: SCANPIX

Prantsusmaal Pariisis jäi kohalikele silma, kuidas politseinik mõnitas, sõimas ja ründas põgeniknaist, kes soovis enne ebaseadusliku põgenike telklaagri mahalammutamist oma asjad kätte saada.

Juhtum leidis aset möödunud reedel, kui relvastatud politsei lammutas Pariisis kesklinnas põgenikelaagrit, kus elas umbes 1400 inimest, edastab The Independent.

Paljudel põgenikel ei olnud võimalust oma asju enne lammutamist ära viia laagrist, mis asus Pariisis Jauresi ja kindral Fabieni metroojaamade vahel.

22. juulil aset leidnud intsidendis on näha stressis mosleminaist, kes tahab laagrisse tagasi minna, et sealt isiklikud asjad kätte saada. Politseinik sõnab naisele, et tema annab korraldusi ja naine sinna tagasi ei pääse.

Naine näitab politsenikule oma dokumente, kuid taamal on veel politsenikke, kellest üks mõnitas naist öeldes: «Ta silmas ei ole ühtegi psiarat, mitte ainustki pisarat».

Möödunud reedel oli 26. kord, mil Prantsuse politsei hävitas Pariisis põgenikelaagri.

Pariisi ebaseaduslikes põgenikelaagrites elavad eelkõige mehed, kes on pärit Afganistanist, Somaaliast ja Eritreast. Laagrite lammutamise järgselt on põgenikud trasporditud ametlikesse laagritesse. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles