Video: britid avavad maailma esimese 3D-toiduga pop-up-restorani (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Briti tehnoloogiafirma Food Ink avab maailma esimese pop-up-restorani, milles pakutaks 3D-prinditud roogasid, mis valmivad parimate kokkade käe all.

Lehekülje seeker.com teatel tahetakse 3D-toitu pakkuda maailma suurlinnades.

Food Ink kohaselt on tegemist maitsvate restoraniroogadega, mis näevad välja nagu kulinaarsed skulptuurid.

3D printtoitu on ka varem proovitud, kuid Food Ink viis idee uuele tasemele ehk avab restorani, milles on olemas roogade valmistamiseks kaasaskantavad 3D toiduprinterid.

Kokkade sõnul kasutavad nad erinevaid toiduained, kaasa arvatud hummust, juustu, pitsatainast ja šokolaadi. Külastajatele pakutavad toidud valmivad 3D-printeri ja tavapärase kokakäsitöö abil originaalretseptide järgi.

Kuid selles restoranis ei ole ainult toit 3D prinditud vaid näiteks ka toolid, millel külastajad istuvad.

Food Ink tegi oma esimese etteaste selle aasta aprillis Hollandis 3D printimise toidu konverentsil ja esimene pop-up-restoran, kus pakutakse üheksat rooga, on neil Londonis 25. – 27. juulini.

Sealt edasi liigutakse Berliini, Dubaisse, Souli, Rooma, Tel Avivi, Barcelonasse, Pariisi, Amsterdami, Torontosse, New Yorki, Taipeisse, Las Vegasess, São Paulosse, Tokyosse, Austinisse, Singapore`i, Los Angelesse, Kaplinna, Sydneysse ja Reykjaviki. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles