Emadus tsenseerimata! Naine jagas pilti oma hiilgaslikust sünnitusjärgsest mähkmest ja pälvis sadade tuhandete toetuse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amanda Bacon
Amanda Bacon Foto: Amanda Bacon / Facebook

Hiljuti sünnitanud Amanda Bacon näitas kogu maailmale, milline on «tsenseerimata emadus».

28-aastane Amanda avaldas Facebookis foto, millel ta kannab hiiglaslikku mähet ja selgitas, mis pärast sünnitust tegelikult naise kehaga toimub, kirjutas People.

«Ma jagasin seda pilti, sest pidasin seda naljakaks ja arvasin, et naised peaksid nägema ka seda külge ning mõistma, et see on täiesti normaalne,» seletas Amanda. «Las inimesed, kes pole sünnitanud või kellel see peagi ees, teavad, mida oodata. Inimesed ei peaks oma keha häbenema.»

Bacon soovis, et tulevased emad näeksid, millistest sünnitusjärgsetest protseduuridest enamik inimesi tavaliselt ei räägi.

Naine, kellel on lisaks seitsmenädalasele beebile kolmeaastane Kaeryn, ütles, et keegi ei maininud talle, et pärast sünnitust peab ka ema mähet kandma.

«Keegi ei kõssanudki sellest mulle! Mulle ei räägitud pooltest asjadest, mis sinuga pärast sünnitust juhtub. Näiteks käiakse su kõhtu masseerimas. Sünnitades emakas venib, nii et nad masseerivad sind pärast sünnitust iga tund, et aidata sellel kokku tõmbuda ja verejääke väljutada. See on üks põhjustest, miks pead hiiglaslikku sidet kandma. See pole ainult veri, mis sealt välja tuleb, vaid kõik jäägid, mis emakasse jäid. Kõik see rõve värk,» seletas naine.

Amanda foto kogus kahe päevaga pool miljonit laiki ja ta on hämmelduses, kui paljud inimesed sellega suhestuvad.

«Ma ei kujutanud ette, et inimesed sellesse nii soojalt suhtuda võiksid! Tore oli näha naisi meenutamas oma sünnituskogemust. Paljud naised jagasid seda ka oma sõbrannadele ja ütlesid, et see ootab neid ees,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles