Pilk peale! Need kohad on eestlaste lemmikud suvesihtkohad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu seisis 20-meetrine luksusjaht Imperia Varazze sadamas Itaalias (pildil kõige parempoolsem, poolikult näha), Eesti lipp ahtris.
Mullu seisis 20-meetrine luksusjaht Imperia Varazze sadamas Itaalias (pildil kõige parempoolsem, poolikult näha), Eesti lipp ahtris. Foto: marinadivarazze.it

Eesti suurim reisiagentuur Estravel avaldab vahetult enne iga hooaja algust Eesti klientide populaarsemate reisisihtkohtade edetabeli algavaks hooajaks. Täna avaldatud suvehooaja (01.06-31.08.2016) sihtkohtade edetabel on järgmine:

Estraveli klientide suvehooaja reiside sihtkohtade TOP 10:

1) Kreeka

2) Bulgaaria

3) Hispaania

4) Itaalia

5) USA

6) Türgi

7) Prantsusmaa

8) Saksamaa

9) Horvaatia

10) Portugal

Merle Palmiste Itaalias
Merle Palmiste Itaalias Foto: Instagram/ Merle Palmiste

Kreeka juhib edetabelit juba teist aastat järjest. Suurem osa Kreekasse suunduvatest turistidest lähevad mõnele Kreeka paljudest saartest ja ei veeda mandri-Kreekas ühtegi hotelliööd.

Kätlin Haak ja modell Kätlin Hallik Kreekas
Kätlin Haak ja modell Kätlin Hallik Kreekas Foto: Instagram

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga toon välja kolm peamist trendi:

1. Türgi on langenud teiselt kohalt kuuendale kohale, peamiselt põhjuseks on turvalisuskuvandi muutumine. Samas on Türgi kuurortides olukord rahulik ning klientide tagasiside positiivne, sest tajutakse turistide hulga vähenemist ja kohapealse teeninduse kvaliteedi tõusu.

2. Suurenenud on huvi Bulgaaria päikesereiside vastu. Kasvanud nõudlus on seni üheks Euroopa soodsaimaks puhkusesihtkohaks peetud Bulgaarias kohapealset hinnataset tuntavalt kasvatanud.

3. USA positsioon on kolm kohta tõusnud tänu soodsatele lennuhindadele, otselendudele Helsinkist Miamisse, tarbijate suurenenud ostujõule ning Florida ja California infrastruktuuri erilise sobivuse tõttu individuaalseks perepuhkuseks. 

Juunist augustini on kõikides sihtkohtades tipphooaeg ja klientidel tuleb arvestada kõrgemate hindade ja suurema turistide arvuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles