Telekanalid ei taha mängida Trafficu videot täies pikkuses

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Traffic.
Ansambel Traffic. Foto: traffic
Telekanalid ei soovi mängida Trafficu videot täies pikkuses.

Oma teist kauamängivat salvestav ansambel Traffic üllitas eelmisel nädalal unikaalse muusikavideo oma hittsinglile «Kesköödisko», mida täispikkuses telepildis paraku ei näe.

Videoloos jälgitakse telesaate «Elukool» valmimist, milles vaatajale õpetatakse tantsusamme, vanadest nahksaabastest moodsate kellarihmade tegemist ning jagatakse muid praktilisi nõuandeid.

1980ndaid pilavas videoloos etendavad Tõnu Oja ja Anu Lamp diskotantsu õpetavaid koreograafe ja saatejuhi rolli täidab teenekas Mati Talvik.

Trafficu liikmed on aga kehastunud saate reźissööriks, kaamerameesteks ja saatekülalisteks. Muusikavideos parodeeritakse muuhulgas televisiooni telgitaguseid, Nõukogude aja kombeid ja kurikuulsat Soome tantsuõpetajat Ake Blomqvisti.

Video loojate andmetel on tegemist Eesti kõigi aegade pikima muusikavideoga, kuna muusikalisele osale eelnev dokumentaalfilm teeb teose kogupikkuseks üle kümne minuti.

Eesti telekanalid ei ole aga nõus videot tervenisti näitama ja tele-eetrisse jõuab kõigest kärbitud versioon. Täispikka videot on võimalik vaadata ainult internetis.

«Kesköödisko» videot näed täies pikkuses siit

või Youtube'i portaalist siit. 

«Kesköödisko» video autorid: Ove Musting – režissöör, Fred Krieger – stsenarist, Tauno Sirel – operaator, Jaan Laugamõts – monteerija, Triinu Jalakas – stilist, Kaia Triisa – meigi- ja soengukunstnik, Ain Nurmela – kunstnik, Alyssa Shmerling – koreograaf, Tauno Pääslane – valgustaja, Kätlin Laiv – assistent.

Loo «Kesköödisko» leiab ka Trafficu novembris ilmuvalt uuelt albumilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles