Video: Mongoolia muumia «Adidase jalatsid» viitavad ajas rändamisele?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Hiljuti teatasid mitmed väljaanded, et Mongooliast Altai mäestikust leiti umbes 1500-aastane muumia, kellel on jalas tänapäeva Adidase jalatseid meenutavad jalanõud.

Mongoolia arheoloogid avaldasid leitud naisest fotod, millel on näha ebatavalisi jalatseid, mille tõttu vandenõuteoreetikud arvavad, et see naine on ajarändur, edastab Daily Mail.

Sotsiaalmeedias ja ufolehekülgedel arutati, et kust võis kaua aega tagasi elanud naine saada umbes sellised jalatsid nagu tänapäeval toodab neid Adidase firma.

Youtube`i pandud videos võrreldakse naise jalas olevaid jalatseid Adidase punast värvi valgete triipudega treeningjalatsitega.

«Ainus selgitus saab olla, et ta on ajarändur ehk ta külastas meie aega ja sai selliste jalatsite idee. Või siis elas ta meie ajas ja sattus tagasi minevikku. See oli ainult aja küsimus, millal selline muumia leitakse,» teatas üks anonüümne isik Twitteris.

Altaist 2803 meetri kõrguselt leitud naise muumiat uurivad Mongoolia Khovdi muuseumi arheoloogid, kelle arvates on tegemist turgi hõimu esindajaga.

Teadlaste sõnul näitas naise matmisviis ja hauas olevad objektid, et ta ei kuulunud oma hõimu eliiti. Samas on aga kindlasti tegemist naisega, kuna talle ei oldud teispoolsusse vibu kaasa pandud. Turgi hõimu meeste haudades olevat alati vibu.

Altai naise hauas oli veel hobuseskelett, sadul, valjad, puidust kauss, savivaas, metallkann ja rõivaid. Mongoolia teadlased jätkavad naise ja ta hauast leitu uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles