Video: Marsi entusiastide uueks leiuks on «muumia ja sarkofaag»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Planeet Marss tundub olevat varakamber, sest alatasa leitakse sealt objekte, mis on ka Maal olemas.

Marsist tehtud fotode uurijad on varem komistanud USA presidendi Barack Obama, tulnuknaise, krabi, jumalate ja veel paljude teiste objektide otsa, edastab Daily Mail.

Sel nädalal hakkas internetis levima uudis, et Marsi entusiastide uueks leiuks on iidne matmispaik, milles on «muumia ja sarkofaag».

«Tegemist on objektiga, mis on väga sarnane iidse Egiptuse sarkofaagidele. Sellest tegi foto Marsi kulgur Curiosity,» teatati sotsiaalmeedias.

Kohe võtsid sõna ka NASA teadlased ja psühholoogid, kes arvavad, et see on järjekordne pareidooliajuhtum ehk tundmatus paigas nähakse asja, mis on varasemast tuntud ja Maal olemas.  Pareidoolia on apofeenia alaliik. Apofeenia all kannatajad näevad mustreid, märke ja seoseid seostatamatute asjade vahel.

Marsi teoreetik, varjunimega Mister Enigma kommenteeris, et uuel Marsi fotol on järjekordne huvitav objekt.

«Kui Curiosity tehtud fotot suurendada, siis on näha kaljul sarkofaagi. Selle kuju on selline, nagu näevad välja iidsed Egiptuse sarkofaagid,» teatas Mister Enigma.

Ta lisas, et sarkofaag leiti arvatavalt alalt, mis on Marsi endiste elanike matmispaik.

Lehekülje UFO Sightsings Daily esindaja Scott Waring kommenteeris, et see leid on huvitav, kuid ta kahtleb, kas see on sarkofaag.

Waringi arvates on pigem tegemist iidse Marsi kultuuri seisukohast tähtsa kujuga, mis on ümber kukkunud.

Waring jagas fotot, mille ta avastas NASA Marsi piltide baasist 2014. aasta detsembris ja millel tema arvates on  Punasel planeedil veel üks sarkofaagi või kirst.

NASA ei ole uut leidu kommenteerinud, kuid varasemate puhul on see kosmoseorganisatsioon teatanud, et tegemist omapäraste kujudega kivide või pinnamoega.

Rõhutati, et kujutlusvõimel ei ole piire ja igaüks näeb seda, mida näha tahab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles