TOP 5 töösuhet, mis on lõppenud avaliku skandaaliga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson ja Edgar Savisaar.
Kadri Simson ja Edgar Savisaar. Foto: Erik Prozes

Reedese Kroonikaga avalikuks tulnud suhtekorraldaja Reno Hekkonensi ja Õllesummeri emanda Marje Hansari tüli valguses vaatame tagasi 2015. aastale ning töösuhetele, mis meie silme all vähem või rohkem skandaalsemalt katkenud on. 

Reno Hekkonens ja Marje Hansar

Foto: Tiit Mõtus

Reedene Kroonika paljastas, et aastaid nagu sukk ja saabas nii töös kui ka eraelus olnud Õllesummeri peakorraldaja Marje Hansar (56) ja tema parem käsi, suhtekorraldaja Reno Hekkonens (40) sammuvad juba mõnda aega eri teid.

Kui varem oli Reno Hekkonens suurprojekti Õllesummer kõneisik ja väisas Marje seltsiüritusi,  siis nüüd on juba Renole uued asendajad välja valitud. Küsimuse peale, kuidas Marje Reno lahkumisse suhtub, jäi naine tummaks. Teemat väldib ka Reno teiselpool lompi. 

Toomas Hendrik-Ilves ja Iivi Anna Masso

Foto: Peeter Langovits

3. märtsil tuli avalikuks uudis, et President Toomas Hendrik Ilvese endine nõunik Iivi Anna Masso on lahkunud ametist. Kui toona põhejendati lahkumist presidendi nõuniku ametist seoses tegelikele vajadustele vastavate struktuurimuudatustega Vabariigi presidendi kantseleis, siis Masso rääkis oma suu puhtaks detsembris, kui tuli avalikuks Ilvese ja Kupce kihlus. Masso kirjutas Nihilistis infosõjast, mille tagajärjel lekkis Kadriorust Kroonikasse kuulujutt Masso ja Ilveste perekonna vahel olevast armukolmnurgast ning mis lõppes Masso äkilise koondamisega.  

Siis hakkasid liikuma jutud presidendi ja Masso vahel susisevast armuafäärist. «Ometi käskis kantseleidirektor Siim Raie mul 2. märtsil 2015 pärast rutiinset töökoosolekut jääda nõupidamisruumi, kus mind sunniti alla kirjutama mu selja taga valmis kirjutatud koondamispaberitele, vastasel korral ähvardati mind turvameeste abil jõuga majast välja tõsta,» jätkas Masso.

Masso kirjeldas, et tema e-postkast oli juba talle teadmata suletud, pooleliolevad meilid jäid lõpetamata, kontaktid informeerimata, arvuti võeti ära, ta ei saanud kellegagi rääkida, pidi valve all asjad kokku panema ja majast lahkuma. Presidendi pressiesindaja Toomas Sildam ütles Postimehele, et Masso lahkumine Kadriorust ja president Ilvese eraelu pole mingil moel seotud. «Mul on kahju, et Iivi, kellest targa kolleegina lugu pidasin, mäletab ja tõlgendab asju niimoodi,» lisas Sildam.

Halb veri on kahe Toomase ja ühe Iivi vahel olemas küll. 

Kati Toots ja Kroonika

Foto: Viktor Burkivski

Kui Kati Toots hakkas kevadel ajakirjas Kroonika tööle kaasautorina ning jõudis ka mõned artiklid kollastel veergudel avaldada, siis novembris aga ei paistnud seltskonnastaari enam Kroonika ajakirjanike ridades olevat. Kati Toots küll väidab, et koostöö lõppes tema algatusel ning sõbralikult, on Elu24 toimkonnal tunne, et see lõpp ei olnud nii roosiline, kui näib. 

Kadri Simson ja Edgar Savisaar

Foto: Erik Prozes

Kadri Simsoni ja Edgar Savisaare vaheline tüli jõudis oma haripunkti, kui nendevaheline valimisvõitlus Keskerakonna uue esimehe kohale toimus. Edgar Savisaar solvas ning mõnias avaliku meedia kaudu oma kauaaegset ning lojaalset erakonnakaaslast valimisteel maatasatehes ning võib öelda, et antud erakonnasisene valimine oli üks rpasemaid ning inetuimaid, mida avalikkus pealt on näinud. 

Hardo Pajula ning Postimees

Foto: ERIK PROZES/

Ühe päeva Postimehe peatoimetaja ametis olnud kolumnist ja majandusanalüütik Hardo Pajula sõnul ei olnud tal võimalik Postimehes töötada seni, kui seal on veel Eesti Meedia endise juhi Mart Kadastiku vaim. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles