«Rääkimata lugu»: HIV-positiivne ema Viktoria

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rääkimata lugu - Viktoria Salnikova
Rääkimata lugu - Viktoria Salnikova Foto: Kanal 2

Kanal 2 saade «Rääkimata lugu» jutustas noorest naisest Viktoriast, kes loobus poja tuleviku nimel emaõigustest.

Ida-Virumaal Kohtla-Järvel sündinud Viktoria Salnikova oli kolmene, kui kolis koos ema ja isaga Venemaa tööstuslinna Surgutti. Ta elas Siberis üheksa aastat. Kui Viktoria vanemad lahutasid ja ema kadunuks jäi, tõi vanaema Taisija Viktoria ja vanema venna Nikolai Eestisse tagasi. Viktoria saatus ootas teda väljasurevas kaevurite asulas.

Viktoria, kooli üks kaunitare, oli hinnete poolest klassi üks tublimaid - tal olid kõik eeldused, et elus läbi lüüa. Ometi läks kõik mingil hetkel valesti.

Halba seltskonda sattunud Viktoria hakkas juba varakult oma elu narkootikumidega hävitama. 13-aastaselt kanepiga alustanud neiust sai mõne aastaga heroiinisõltlasest inimvare.

Kui sõltuvust seljatada lootnud Viktoria teada sai, et on hiv-positiivne, ei leidnud ta põhjust elamiseks ja hakkas uuesti tarvitama. Siis selgus, et ta ootab last, keda ta alguses ei saanud ega hiljem tahtnud ära kaotada. Nüüd oli tal, mille nimel elada. Poeg Dima sündis tervena.

Viktoria tunneb poja üle suurt uhkust - poiss lõpetas esimese klassi ainult viitega.

Viktoria leidis möödunud suvel tööd müüjana Tallinna keskturul ning jättis poja vanaema juurde. Paari nädala pärast võeti aga laps ära ning paigutati ajutiselt varjupaika, seejärel Narva lastekodusse.

Haigustest nõrk Viktoria soovib, et laps võimalikult kiiresti venna juurde Prantsusmaale elama saaks. Paraku käib asjaajamine aeglaselt ning poiss on juba aasta aega lastekodus olnud.

«Ma ei ole tast lahti öelnud, lihtsalt saadan venna juurde,» sõnas Viktoria pisarsilmil. «Siis pole mul vaja muretseda ja tean, et temaga on kõik korras.»

Vahetult enne saate eetrisseminekut kinnitas Viru maakohus, et poisi lapsendamisotsus tehakse veel enne jõule.

Vaata «Rääkimata lugu» allpool!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles