Pildid: Cambridge´i hertsoginna kandis esmakordselt printsess Diana lemmiktiaarat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Londonis Buckinghami palees toimus eile diplomaatide vastuvõtt, millel osalesid ka prints William ja ta abikaasa, Cambridge`i hertsoginna Catherine.

Sündmust kajastanud ajakirjanikud ja fotograafid märkasid kohe Catherine`i peas printsess Diana kunagist lemmiktiaarat, mis kannab nime Lover´s Knot, edastab Daily Mail.

Selle tiaara kinkis kuninganna Elizabeth II 1981. aastal printsess Dianale, kui ta abiellus prints Charlesiga.

Hertsoginna on tuntud taaskasutaja ning nüüdsel vastuvõtul oli tal seljas moelooja Alexander McQueeni hele siidkleit, mida ta kandis ka ühel 2013. aasta vastuvõtul.

Briti kollase meedia teatel suutis Cambridge´i hertsoginna kanda seda tiaarat sama elegantselt nagu kunagi kandis printsess Diana.

Tiaara, milles on nii teemante kui pärleid, valmis 1914. aastal tollase kuninganna Mary jaoks kuninganna disaini järgi ning alates sellest on olnud Briti kuningliku pere naiste oma.

Kuninganna Mary pärandas Lover´s Knot tiaara kuninganna Elizabeth II-le, kes seda nooremana sageli kandis. 1981. aastast kuulus tiaara printsess Dianale, kelle peas oli see esmakordselt sama aasta novembris parlamendi avamisel.

Diana kandis nimetatud tiaarat ka 1985. aastal USA visiidil, kui oli Valges Majas vastuvõtul ning Hongkongis järgmisel aastal.

Buckinghami palee ei kommenteerinud, kas printsess Diana pärandi seas olev tiaara kuulub nüüd Cambridge´i hertsoginnale.

Buckinghami palee diplomaatiline vastuvõtt on iga-aastane üritus, millel osaleb umbes 1500 kõrget külalist 130 riigist, kuid ka Briti peaminister, valitsusliikmed, Canterbury ja Yorki peapiiskopid ning teised ametiisikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles