Rootsis plaanitakse talve tulekul majutada pagulased kruiisilaevadele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev
Kruiisilaev Foto: Vida Press

Rootsi migratsiooniamet esitas palve laevafirmadele anda põgenike majutamiseks kruiisilaevu, kuna põgenike majutuskeskusi on hakanud nappima ning talv on kohe tulekul.

Migratsiooniameti majutusosakonna juhi Willis Åbergi sõnul on juba mitmed laevafirmad omapoolse pakkumise teinud, edastab The Local.

«Kruiisialustele saaks paigutada tuhandeid põgenikke. Laevadel on korralikuid elamistingimused, kus migrandid saaksid olla niikaua kuni nende asüülitaotlus läbi vaadatakse. See protsess kestab umbes üks aasta,» lisas Åberg.

Kruiisilaevad tahetaks panna suurte sadamalinnade nagu Stockholm, Göteborg, Malmö, oskarshamn, Uddevalla ja Gävle sadamasse.

Åberg loodab, et esimene kruiisilaev on põgenike majutamiseks valmis juba enne jõule.

Rootsi migratsiooniminister Morgan Johansson teatas selle kuu alguses, et Rootsis napib juba põgenike majutuspaiku ning ta soovitas Saksamaalt Rootsi pürgivatel migrantidel jääda Saksamaale.

Rootsi migratsiooniameti andmetel saabub veel selle aasta lõpul riiki umbes 50 000 põgenikku. Selle tõttu käivitati Lõuna-Rootsis Skånes nelja telklaagri, milles on soojendusega telgid, rajamine.

Praeguseks on Rootsis tekkinud olukord, kus osa Saksamaalt saabunud põgenikke on miinustemperatuuride juures väljas ööbinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles