Belglased naersid terrorihirmu üle kassipiltidega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Belglased reageerisid möödunud nädalalõpul politsei üleskutsele mitte avalikustada sotsiaalmeedias politsei eriüksuse tegevuse kohta infot sellega, et riputasid kassipilte.

Belglased ei kirjeldanud Twitteris politseihaaranguid, vaid panid pilte oma kassidest, naerdes sellega terrorihirmu üle.

Belgia politsei otsis taga 13. novembri Pariisi rünnakutes kahtlustatavat Salah Abdeslami, kes seni on tabamata.

Pariisi terroris hukkus 130 inimest ning arvatakse, et Abdeslam põgenes Belgiasse, kus ta seni redutada võib.

Belgia kaitseminister Steven Vandeput oli esimene, kes teatas Twitteris: «Politsei palus avalikkust mitte edastada nende liikumise ja tegevuse kohta andmeid sotsiaalmeedias». Märksõnaks oli  #BrusselsLockdown. 

Belglased niiöelda kuulasidki sõna ja politseioperatsioonide kirjelduste asemel ilmusid sotsiaalmeediasse humoorikad kasside pildid.

Sotsiaalmeedia spetsialisti Mateusz Kukulka sõnul ei olnud ta kunagi varem nii palju naljakasid kassipilte korraga näinud.

Tema andmetel käivitas kassipiltide kampaania Hollandi telekanali NOS kaameramees Hugo Janssen, kes pani esimese kassipildi, millel on tema kass Mozart, juures tekst «Selle asemel, et edastada infot politsei tegevuse kohta Brüsselis, näitan oma kassi Mozartit».

Tema eeskuju järgisid kümned kassiomanikud.

Belgia võimud tänasid hiljem kodanikke nutika algatuse eest.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles