Pildid: Astronaut Aldrin meenutas esimest kosmosekõndi, paljastades tollase selfie

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA kosmoseagentuuri NASA kunagine astronaut Edwin Eugene «Buzz» Aldrin meenutas oma 1960. aastate kosmosereise ja –kõnde ning jagas endast fotot.

Aldrin kirjutas Twitteris oma esimesest kosmosekõnnist, mis leidis aset 1966. aasta novembris.

«Tegin oma esimese kosmosekõnni 49 aastat tagasi Gemini 12 lennul. Minu jaoks oli see kosmoses hõljumine,» teatas eksastronaut.

Aldrini teatel tegi ta siis endast foto, mis tema arvates on maailma kõige esimene kosmose-selfie.

«Minu parim selfie läbi aegade,» kommenteeris Aldrin.

Lisaks Gemini 12 lennule osales Aldrin ka Apollo 11 ajaloolisel Kuu lennul 1969. aastal. Aldrin on pärast Neil Armstrongi teine Kuu pinnale astunud inimene.

Aldrin on hiljem osalenud mitmetes  kosmose teemalistes dokumentaalfilmides ja televisooni teadussarjades, kuid andis hääle ka menukas animasarjas «Simpsonid» teda kujutavale tegelasele.

Üks Kuu kraatritest kannab tema nime ning tal on Hollywoodi Kuulsuste alleel oma täht.

Aldrin osales eile Šveitsis Genfis koos Nõukogude Liidu kunagise kosmonaudi Aleksei Leonovi ja Šveitsi astronaudi Claude Nicollier´ga üritusel, millel tutvustati tulevasi Marsi-lendude projekte.

Aldrin reklaamis seal ka T-särki, millel on näha Punast planeeti ja humoorikat teksti «Get Your Ass to Mars» (Keri Marsile).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles