Eesti talent: Mihkel Raud rebis lillat pommi!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti talent: Mihkel Raud mängis lilla pommiga
Eesti talent: Mihkel Raud mängis lilla pommiga Foto: TV3

Saate lõpus astus staarkohtunik Mihkel raud ise lavale, et publiku ja televaatajate silme all lillaks võõbatud sangpommi tõsta. Aga sinna me veel jõuame, kõigest ikka järgemööda.
 


Valdo Randpere, Mihkel Raud ning Kristiina Heidmets-Aigro võtsid teist korda Vanemuises kohad sisse, et talendid üle vaadata. Neid pole vaja presidendil välismaalt koju kutsuda, nad on siinsamas Eestis olemas.

Esimesena läks võistlustulle Tartu Tünnipunt, kes bensiinivaatidel mambot esitas. Instrumendid on neil pärit Soomemaalt. Valdole see meeldis, hoolimata sellest ta päev muidu kehvasti algas. Kristina nägi juba näost ära, et tegu on andekate inimestega. «Võiksite olla Eesti Nokia,» kiitis ta. Raud hindas rütmis püsimist. Kõik kohtunikud andsid positiivse hinnangu ja punt pääses edasi.

Juri Zenohhov, 19-aastane õpilane teenis juba minuti järel oma tantsu eest Valdolt punase risti. Kristiina leidis, et sellise robotitantsu õpib igaüks paari nädalaga ära. Mihkel leidis, et selliseid roboteid on kõik kohad täis, midagi erilist siin pole. Kõik kohtunikud keeldusid Jurit edasi lubamast.

Maire Mõttus, 52-aastane koduperenaine ei jõudnud oma kitarril saadetud vene romansiga kuigi kaugele, sest žürii lihtsalt ei suutnud tema mööda laulud esitus kuulata ja keelasid punaste ristidega edasise taidluse.

Poplauljaks soovib saada 10-aastane tõmmunahaline Sinencia Jasmiine Kass, kes esitas ingliskeelse laulu sõprusest. Tütarlaps pälvis publiku poolehoiu. Mihkli meelest oli laul artisti jaoks liiga keeruline. Kristiina oli vastupidisel arvamusel, ta kiitis Sinencia võimsat häält, ehkki ta nii mõneski kohas komistas. Valdo kiitis kõrgete osade esitust. Poolthääle andsid Kristiina ja üllatuseks ka Mihkel.

Eduard Einmann, pensionär (73) Põltsamaalt on laval käinud juba 55 aastat. Tempokas karmoskamäng pani publiku kaasa plaksutama ja hõiskama. Raud muheles:  «Lõõtspillidest ei tea ma midagi, aga vaatan alati Soome meistrivõistlusi lõõtspillimängus. Siin on meil meistrimees.» Kristiinale tuletas see meelde lapsepõlvejõulusid ja oma vanaisa, aga see ei seganud teda esitust nõrgaks pidamast. Kristiina EI, Mihkel JAH, Valdo JAH. Eduard pääses edasi.

Tantsutrupp Error koosnes noortest kauneist neidudest, kõik nagu missivalimisele tulnud. Valdo tegi kahemõttelise märkuse tantsu sõnumi kohta, kasutades sõna chearleaderi-moodul. Kristiina arvas, et neiud on sobilikud MTV videos tantsima. Žürii ühisel otsusel sai Error edasi.

Kahe-aastane Robin Velt hiilgas oma automarkide tundmisega, sest tema lemmiksaade on Top Gear. Ja ennäe, noorhärra tundiski kõik esitatud masinad ära, mis siis, et mõne keerulisema hääldamisega oli raskusi. Nunnufaktoriga võlus ta ära loomulikult publiku. Valdo põlastas, et Robinil polnud piisavalt lavakogemust. Kristiina: «Robin, sa oled tubli ja andekas!» Raud ütles ilma pikemata JAH, nii ka teised kohtunikud.

Klounid Pim ja Pom esitasid oma klounaadi suure triibulise tekstiiltiigriga, kes isegi bandžot mängima pandi. Esitusele tuli Louis Armstrongi häälega lauldud «Hello Dolly». Raud pressis punast. Nii ka Valdo. Kristiina pidas ainukesena lõpuni vastu ja kiitis kloune andekaks. Perversse huumorisoonega (tema enda sõnad) Mihkel hakkas pigem nutma kui naerma ja ütles EI. Ainuke poolthääl tuligi naisterahvalt.

Steptantsukollektiiv Remix koosnes teismelistest tütarlapsest ja sai kõigilt kohtunikelt JAH-sõna, sest nood on steptantsufännid.

Lüüne Karu, 44-aastane juuksur võttis ballaadi laulda ja seda oli kaunis jube kuulata. Valdo kaotas esimesena närvid, ka saal hüüdis BUUUU! Õnneks ei laskunud kohtunikud teda edasi, nii et me ei pea seda enam taluma.

Ansambel Veskikivi pakkus lustakat külakapellimuusikat akordionil ja trummidel. Jälle pressis Valdo punast, tema järel ka Mihkel. Kristiina: «Etteaste oli lihtne, keskpärane ja mittemidagiütlev.» Kolmekordne EI saatis kikilipsumehed koju.

Kaj Pronko, 20-aastane juuksuriüliõpilane treenib tantsu teinekord mitukümmend tundi päevas, ta ise ütles. Tema eesmärk on viia oma tantsuga Eesti maailmakaardile. Tema esitus sai sooja vastuvõtu, Mihkli ja Valdo vahelise tulise vaidluse ning Valdo EI. Kahe häälega tantsis Kaj poolfinaali.

Staažikas sportlane, 60-aastane õpetaja Elvi Bender tõstis laval lillat sangpommi laulu «Tädi Anna» saatel. Seni tõstis, kuni sai Kristiinalt ja Valdolt punase risti. Raud vaatas ja muheles. Kolm risti saatsid Elvi koju, ilmselt ei pidanud žürii seda tegevust jätkusuutlikuks. Siis astus Raud ise lavale ja näitas, et pommitõstmine kuulub kah tema annete hulka.

Sellega sai Tartu teine eelvoor läbi. Jääb veel üks eelvoor ja siis juba tulevad poolfinaalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles