Saksa ajakirjanik: Islamiriik plaanib «tuumatsunamit»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi ridadesse värvatud noored võitlejad Iraagis Mosulis
Islamiriigi ridadesse värvatud noored võitlejad Iraagis Mosulis Foto: SCANPIX

Saksamaa ajakirjaniku Jürgen Todenhöferi sõnul plaanib sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik läänemaailma hävitada, kasutades selleks tuumarelvi.

75-aastasel Todenhöferil õnnestus veeta kümme päeva Iraagis ja Süürias koos Islamiriigi võitlejatega, edastab Daily Mail.

Terroristlik grupeering nõustus sakslasele oma tegevust tutvustama, kuna Todenhöferit peetakse USA Lähis-Ida poliitika üheks suuremaks kriitikuks.

Saksa ajakirjaniku teatel plaanib Islamiriik «tuumatsunamit» lääneriikide ja kõikide teiste vastu, kes nende vallutusplaane segavad ja kalifaadi vastu on.  

Todenhöferil valmib raamat pealkirjaga «Islamiriigi sees: kümme päeva koos võitlejatega».

Ajakirjanik pidas Islamiriigi esindajatega mitu kuud Skype`i vahendusel läbirääkimisi, et saada neilt luba neile kuuluvatele aladele reisida.

Kui ta koos oma pojaga kokkulepitud kohta saabus, konfiskeeriti neilt mobiiltelefonid.

«Loomulikult on nende avaldatavad peade maharaiumise videod jõhkrad. Nendega läbirääkimisi pidades käis mul mitu korda peast läbi, et äkki jagan hukatute saatust. Selle tõttu tegin enne kodust lahkumist testamendi. Reisisin sinna kaasas seljakott, kohver ja magamiskott,» lausus ajakirjanik.

Enne Saksamaalt lahkumist hoiatasid võimud, et Islamiriigi puhul on tegemist maailma kõige jõhkrama terroriorganisatsiooniga.

«Pärast Islamiriigi tegevusega tutvumist olen arvamusel, et neid ei suuda takistada mitte mingi jõud. Võimalik, et Pärsia lahe riigid saavad midagi ära teha, kuid sellegipoolest olen pessimistlik,» nentis sakslane.

Ta hoiatas, et Islamiriik on ohtlikum ja paremini organiseerunud kui läänes arvatakse ning selle tõttu on seda grupeeringut seni alahinnatud.

Todenhöfer oli Islamiriigi poolt vallutatud aladel Põhja-Iraagis, eelkõige Mosulis, kuid ta külastas ka Süürias Raqqat ja Deir ez-Zori.

«Tegemist on tõeliste julmuritega ja sellele ei viita vaid pantvangide hukkamised. Ohtlik on  nende usupuhastus, mis ei tunnista ühtegi usku peale äärmusislamismi. Võitlejate arvates peavad 50 miljonit väärusku olevat inimest surema. Islamiriik on kindel, et millalgi valitseb maailma,» selgitas ajakirjanik.

Todenhöfer kirjutas Facebookis, et Islamiriik plaanib genotsiidi, millega tahetakse minema pühkida kõik, kes ei võta äärmusislamit omaks.

«Tegemist on usupuhastusega, mille ohvriks võivad langeda teiste uskude esindajad, samuti mõõdukad moslemid. Islamiriigi nägemuse kohaselt peavad inimesed alluma vaid Allahile, mitte maistele reeglitele ja seadustele,» lausus sakslane.

Ajakirjaniku arvates tegutseb Islamiriik juba nüüd nagu totalitaarne riik, kus teisitimõtlemine ei ole lubatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles