Statistika: suve popim Eesti laulja on Elina Born

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Born ja Stig Rästa kohtusid Eesti ajakirjanikega
Elina Born ja Stig Rästa kohtusid Eesti ajakirjanikega Foto: Mihkel Maripuu

Maailma suurima veebipõhise muusikateenuse Deezer statistika kohaselt kuulasid eestlased nii juunis kui juulis kõige rohkem Elina Borni viimast albumit.

Eestis Deezerit esindava Tele2 Eesti tootedirektori Katrin Aroni sõnul on eestlaste suvine muusikamaitse talvisest kardinaalselt erinev. «Muusika kuulamisedetabelis olid juulis kümnest artistist seitse Eestist, kuid näiteks veebruaris olid kodumaised ainult kaks kümnest,» ütles Aron.

«Kuulamisstatistika pealt öeldes tasub Eestis plaat välja anda suvel kui huvi kohaliku muusika vastu on kõrge,» lisas Aron ja lisas, et 2015. aasta suvi kuulub Elina Bornile, kelle uus album on maist olnud edetabeli esiotsas.

Foto: Stina Kase

Eestlaste poolt enimkuulatud muusikaalbumid juulis:

Elina Born – Elina Born

Ed Sheeran – x

Smilers – XX, Vol. 1

Curly Strings – Üle ilma

Genka – Genka/Paul Oja

One Direction – Four

Põhja Tallinn – Per aspera ad astra

Ott Lepland – Siinpoolne

Scooter – 20 Years of Hardocore

Shanon – Tuhat ja üks ööd

Deezer on 35 miljoni muusikapalaga maailma suurim veebipõhine muusikateenus, millel on 16 miljonit aktiivset kasutajat 186 riigis. Deezeril on Eestis enam kui 40 000 registreeritud kasutajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles