Jüri Pino uus raamat «Sakuska» kutsub elust rõõmu tundma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kirjastus Tammerraamat esitles eile City Pubis Tallinnas ajakirjanik Jüri Pino raamatut «Sakuska. Võta peale!», mis sisaldab viinale pealevõtmisampsude retsepte ja arutlusi, kuidas väärikalt viina visata.

 

Pino (40) sõnul tahab ta oma raamatuga öelda seda, et inimesed tunneks elust rõõmu. «Ja ärge uskuge kõike, mis teile räägitakse,» lisab ta. Raamatus kirjeldatu on Pinol harrastuskokana ja pitsi sisse mittesülitajana omal nahal järele proovinud. Ta usub, et mõnusa viinavõtmise juures on pealehammustamise menüü ja soliidne laua taga istumine eriti oluline.

Nagu seisab ka pehmekaanelise, kuid moekas formaadis uudisteose tagaküljel: «Teos sisaldab arutlusi ja näpunäiteid, mis võivad tekitada arusaama, et alkoholi ja tubakatoodete pruukimine võib olla meeldiv ja mõnus tegevus.»

«Sakuskaga» kokku on Lõuna-Eestist pärit vabakutseline ajakirjanik Pino avaldanud nüüd 2,5 raamatut, nagu ta väljendub. Kuna Kirjanike Liidu liikmeks saamisele on nõudeks kahe raamatu avaldamine, uurin autorilt, kas nüüd siis plaanib ta liiduga ühinemist. «Pulli pärast võib kõike teha,» ei välista Pino liitumist organiseeritud kirjanikega.

Ainsa asjana, mida raamatu juures muuta võiks, nimetas Pino selle nimekirja pikendamist, kus ta tänab raamatu valmimisele kaasaaidanud inimesi.  Nimekiri algab autori ema Nasta Pino ja isa Olev Antoniga ning sisaldab näiteks ka kuulsaid välismaa kirjanikke.

Raamatuesitlusele oli tulnud salk vähem ja rohkem tuntud külalisi, keda näeb juuresolevas pildigaleriis. Olengu algul olid laual heeringasuupisted, kurgiviilud ja higistav viinapudel, mis lähemal uurimisel osutus «Liviko» uudistooteks.

Tammerraamatu omanik Enno Tammer ütles, et «Sakuska» tiraaž on 1000 eksemplari.

Allpool on ETV uudistemagasini Ringvaade video, kus Pino oma teosest ise räägib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles