Anu Saagim: Eesti naised ohverdavad end liigselt teiste heaolu nimel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lounge Deja Vu 9 aastat pidusid.
Helena Laupa; Anu Saagim
Lounge Deja Vu 9 aastat pidusid. Helena Laupa; Anu Saagim Foto: Lounge Deja Vu

Anu Saagimi kohta võib julgelt öelda elukunstnik – ta kujundab oma elu enda soovide järgi. Seda teravamalt torkab talle silma, kuidas eesti naised teevad põlvkondade kaupa samu vigu ja siis imestavad põlvkondade kaupa sama tulemuse üle.

"Naised on meil ju ülitublid, aga kipuvad sageli iseennast tagaplaanile jätma. Mis siis juhtub? Oled hea naine ja armastav ema, rassid ja rügad, kasvatad lapsi, käid tööl, koristad, keedad, pesed pesu, teed aiaööd, müttad ja mässad, ohid ja higistad... Enda peale mõtlemata ohverdad kõik teiste heaolu nimel. Siis ongi ühel hetkel lapsed suured ja lähevad oma elu elama, ise avastad, et oled 45, mees aga leiab uue, noorema ja värskema ning pühib tüütuks muutunud argimured sussidelt.

Miks?

Sellepärast, et sa pole taibanud armastada ennast sama palju, kui oled armastanud teisi. Oled ennast käest lasknud, prioriteete mujale seades. Olete ju isegi märganud, kuidas alles siis, kui mees kodunt minema kipub, hakkavad naised järsku paaniliselt trennis, ilusalongis ja eneseabikursustel käima. Kus nad varem olid? Siis on juba hilja. Kogu aeg tuleb ennast rea peal hoida. Kust sa siis kedagi uutki enam leiad, kui keha ja vaim käest lastud?

Ennast nullist uuesti tagasi vormi ajada on väga raske.

Tasub end ikka kogu aeg väärtustada. Naine lihtsalt peab leidma aega elu nautida, trennis käia, poodelda, end hellitada, nurruda..." on Anu veendunud. "Selle mõistmiseks läheb ilmselt veel aega ja see nõuab vaeva, aga see on õnneliku elu võrrandi osa."

Pikemat lugu Anu Saagimiga loe ajakirja Naised 9. juuli numbrist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles