13-aastane sõitis veesuuskadel Norrast Taani

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veesuusataja
Veesuusataja Foto: SCANPIX

Teismeline poiss sõitis veesuuskadel Norrast Taani vahepeatust tegemata.

13-aastase Henrik Wahlstrømi teekond algas 5. juuli hommikul kell 7.30 kohaliku aja järgi Tvedestrandist ning ta jõudis Taani Hirtshalsi kolm tundi ja 25 minutit hiljem, läbides 128 kilomeetrit, edastab The Local.

«Olles sõitunud ühe tunni, tundsin jalgades valu. Mõtlesin, et katkestan, kuid surusin hambad kokku ja sõitsin edasi,» meenutas noor veesuusataja.

Wahlstrømil tekkis idee sõita veesuuskadel Norrast Taani kui ta kuulist mehest, kes oli seda teinud.

«See mees tegi oma teel 2 – 3 vahepeatust. Tahtsin läbida sama teekonna,» lausus teismeline hiljem ajakirjanikele.

Poisi saavutust kajastas oma Facebooki leheküljel Norra veesuusatamise organisatsiooni juht Heidi Marie Brenna.

«Ma ei olnud kuulnud, et keegi oleks Norrast Taani veesuusatanud, kuid Henriku sõnul oli selline inimene olnud. Poiss sai hakkama uskumatuga hoolimata sellest, et ta on vaid 13-aastane,» lausus Brenna.

Poissi vedanud mootorpaati juhtis ta isa ning ema suhtles vajadusel pojaga käemärkide abil.

«Olen ta saavutuse üle uhke. Kui olime poolel teekonnal, olin kindel, et ta sõidab lõpuni, kuid lõpus võib kokku variseda,» lausus ema Anne Wahlstrøm.

Henrik Wahlstrømi on veesuusatamisega tegelenud alates kuuendast eluaastast, samuti on ta hea murdmaa- ja laskesuusataja.

Poisil ei ole sel suvel enam plaanis ekstreemsusi ette võtta, vaid puhkab Tvedestrandis asuvas suvilas, mis kuulub ta vanematele.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles