Video: vähihaigete laste parukate jaoks juukseid kasvatanud poissi sõimati tüdrukuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christian McPhilamy
Christian McPhilamy Foto: Youtube

USAs Floridas elav kaheksa-aastane Christian McPhilamy kasvatas pikad juuksed, et need annetada vähihaigetele lastele parukate tegemiseks.

Poiss oli kuueaastane kui nägi teleris saadet vähihaigetest lastest, kellel ei olnud keemiaravi tõttu juukseid, edastab ABC News.

Selle tõttu langetas ta otsuse hakata juukseid kasvatama. Ta uuris nii raamatutest kui internetist vähi kohta ning leidis heategevusorganisatsiooni, mis jagab vähihaigetele lastele parukaid.

«Selgitasin talle, et see organisatsioon aitab vähihaigeid lapsi parukatega. Neile saab annetada juukseid. Poeg otsustas siis, et hakkab nende laste heaks juukseid kasvatama,» lausus 28-aastane Deeanna Thomas.

2012. aasta detsembris poisile pähe tulnud idee ei olnud lühiajaline, vaid ta tõesti asus juukseid kasvatama.

Pikkade juustega poiss sai kuulda kommentaare, et ta näeb välja nagu tüdruk, kuid ta ei lasknud end sellest häirida.

Christian McPhilamy kasvatas juukseid kaks ja pool aastat. Kaks nädalat tagasi lasi poiss oma 30-sentimeetrised juuksed maha lõigata.

Poiss järgis internetis kirja pandud reegleid juuste annetamise kohta. Ta pakkis juuksed kotti ja saatis need organisatsioonile Children with Hair Loss.

«Olen tema saavutuse üle väga uhke. Minu väike poeg sai sellega hakkama. Tal olid suurepärased kiharad, mis läksid heategevuseks,» nentis poisi 30-aastane kasuisa Scott Norris.

Pereema sõnul on ta õpetanud nii poja Christiani kui ka noorema lapse, kolmeaastase Avalynn Norrise teisi aitama.

Christian McPhilamy lugu levib sotsiaalmeedias, kus teda on nimetatud kangelaseks.

Poisi õpetaja Lisa Van Dami sõnul on sel lapsel suur süda ning ta teab, mis on õige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles