Hoiatus arahnofoobidele: Austraalias kattusid suured alad «inglijuustega»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Need, kes kardavad ämblikke ehk kel on arahnofoobia, peaksid Austraalia teatud aladest eemale hoidma.

Möödunud nädalal tekkis Austraalia New South Walesi osariigi Albury aladele valge kate, mis lähemal uurimisel osutus ämblikuvõrguks, edastab foxnews.com.

Teadlaste sõnul tekitasid selle miljonid noored ämblikud, kes laskusid ülalt.

Mais või augustis tekitavad sealsed ämblikud ämblikuvõrke sõna otseses mõttes õhku, liikudes kogukonnana. Seda võimaldab õhu suur niiskusekogus ja veepiisad.

Lõpuks langevad need ämblikud koos oma võrkudega maapinnale, kattes kõik, mis ette jääb.

«Nägin, kuidas need «inglijuuksed» tekkisid. Miljonid väiksed ämblikud laskusid korraga taevast, kattes ümbruskonna,» lausus pensionil olev ämblikuhuviline Keith Bastrefield.

Basterfield on ämblike õhus liikumist, maapinnale laskumist ja «inglijuukseid» uurinud alates 2001. aastast, pannes kokku ka kakatoolgi.

Ta ei ole ainus, keda see fenomen hämmastab. Mitmed Albury elanikud teatasid sellest nii meediale ja politseile kui kirjutasid sotsiaalmeedias.

«Olin umbes kümme minutit kodust ära ja selle ajaga jõudsid sajad väikesed ämblikud tekitada kõikjale valge katte. Teadlastelt tuleks selle fenomeni kohta aru pärida. Kui vaatasin taevasse, nägin sealt tuhandeid olendeid laskumas, kaasas puuvilla sarnane substants,» teatas Ian Watson Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles