Galerii: Dome Karukoski esitles Artises Soome hittfilmi «Toriseja»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Režissöör Dome Karukoski esitles reedel kinos Artis eelmise aasta edukaimat Soome mängufilmi «Toriseja».

Reede õhtul esilinastus kinos Artis Soome läinud aasta edukaim mängufilm «Toriseja» (Mielensäpahoittaja), mis on tänaseks kogunud põhjanaabrite kinodes ligi 500 000 vaatajat. Filmi peaosaline Antti Litja pälvis sel aastal rahvusliku filmiauhinna Jussi parima meespeaosa kategoorias, auhindadele kandideerisid ka film ise ja parim režissööritöö. «Toriseja» pidulikul esilinastusel on kohal režissöör Dome Karukoski.

Pahura papi vana kooli põikpäisus pannakse proovile, kui ta on sunnitud pärast ränka kukkumist kolima elama suurde linna oma särava ja nutika minia juurde. Need kaks lähevad silmapilk karvupidi kokku, absoluutselt lõbusate tagajärgedega ning üsna pea soovib minia vanatoi väljakolimist. Kuid tolles on peidus enamat, kui naine alguses arvas, ning selgub, et ka papil on noorelt minialt üht-teist õppida. Tragikoomilisest katastroofist koorub välja liigutav lugu uutest avastustest, sallivusest ja põlvkondadevahelistest erinevustest. Film põhineb Tuomas Kyrö populaarsel raamatusarjal, millest on lisaks mängufilmile tehtud ka raadiokuuldemänge ja teatrilavastus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles