Islamistlik kool keelas tüdrukutel jooksmise, kuna nad võivad kaotada süütuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austraalia islamistlik kool keelas tüdrukutel jookmisvõistlustel osalemise ja jooksutreeningud, kuna nad võivad joostes kaotada süütuse.

Victoria osariigi haridusminister James Merlino andis käsu uurida Melbourne`i Al-Taqwa kolledži juhi kehtestatud kummalist reeglit, edastab msn.com.

Selle kooli endine õpetaja kirjutas osariigi võimudele kirja, milles teatas, et kooli juht Omar Hallak on seisukohal, et kui tüdrukud  jooksevad, siis võib nende neitsinahk rebeneda ning nad kaotavad süütuse.  

«Koolijuht on veendunud, et mitmed sportlikud tegevused, kaasa arvatud jooksmine ja jalgpalli mängimine mõjub neile halvasti ning pikemas perspektiivis toob kaasa viljatuse,» seisis kirjas.

Kooli kergejõustikunaiskond kirjutas koolijuhile Hallakile kirja, milles nõudis ta otsuse tühistamist.

«See, et me oleme naissoost, ei tähenda, et me ei tohi joosta. Ka koraan ei keela naistel jooksmist seni kuni kantakse sobivaid rõivaid,» sõnasid kooli naiskergejõustiklased.

Al-Taqwa kolledž on Austraalia Victoria osariigi suurim islamistlik kool ning selles õpib 1701 õpilast.

Kool sai 2013. aastal riigipoolset toetust 15 miljonit Austraalia dollarit.

Islamistlik kool ei soovinud juhtumit kommenteerida.

Koolijuht Hallak sattus meediasse ka möödunud kuul, mil ta võttis sõna Islamiriigi teemal, öeldes, et selle äärmusrühmituse loojateks ei ole moslemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles