Laine Randjärv: Julge otsus presidendilt!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Randjärv  - presidendi vastuvõtu kleit on valge, selle peal kannab Laine frakki
Laine Randjärv - presidendi vastuvõtu kleit on valge, selle peal kannab Laine frakki Foto: Erlend Štaub

Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves on otsustanud lahutada 11 aastat kestnud abielu. 

 

Presidendi kantselei teatel on see põhjalikult kaalutud ühine otsus. Kokkuleppe kohaselt jõustub abielulahutus juba selle kuu lõpus ehk 30. aprillil.

Elu24 uuris poliitik Laine Randjärvelt, miks meie esipaariga nii õnnetult läks ja kuidas see meie riiki mõjutab.

Kas pigem õudne lõpp või lõputu õudus?

Kui see on inimeste oma otsus, siis see on õige otsus. Kui üks uks kinni panna, siis avanevad teised uksed.

Kuidas see Eesti riigile mõjub?

Meie president on kaasaaegne inimene. Tänapäeval pole mõtet olla enam sadu aastaid vanade dogmade ja näiliste vormide küüsis. Tähtsad on inimesed, olenemata nende isikust, ametist, perekonnaseisust.

Miks nii läks?

Keeruline öelda. Ma ei tunne selle paari isiklikku elu. Ma ei kipu hindama teiste inimeste isiklikke otsuseid. Keegi teine ei saa olla kohtumõistjaks Sisulised ja objektiivsed põhjused on varjatud. Neid teavad vaid asjaosalised.

Julge otsus presidendilt!

Foto: Liis Treimann

Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves jätkavad ühiselt tütre kasvatamist. Ärma talu jääb Toomas Hendrik Ilvese ainuomandisse ja on tema kui Vabariigi Presidendi ametikodu.

Lahutuse jõustumise järel ei laiene Evelin Ilvesele enam Vabariigi Presidendi ametihüve seaduses sätestatud presidendi abikaasaga seotud hüved.

Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves käsitlevad oma otsust lahutada abielu nende isikliku elu küsimusena, mis ei ole seotud riigipea ametitegevusega. Nad paluvad avalikkuselt ja ajakirjanduselt ennekõike oma alaealise lapse huve ja tundeid esikohale seades mõistvat suhtumist.

Möödunud aasta augustis lahvatas skandaal, kui ajakiri Kroonika avaldas fotod, millel on näha Evelin Ilvest teise mehega kohviku Komeet terrassil suudlemas. Sama päeva pärastlõunal kirjutas esileedi Facebookis: «Mul on praegu kanda üks raskemaid aegu. Palun andestage, kellele olen haiget teinud.»

Pärast seda on tabloidide veergudel spekuleeritud, kas presidendipaari suhtes võib olla suurem kriis.

Evelin ja Toomas Hendrik Ilves abiellusid 2004. aastal. Neil on ka ühine tütar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles