65-aastane sakslanna ootab nelikuid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saksamaal tekitas skandaali 65-aastane naine, kes ootab nelikuid.

Inglise ja saksa keele õpetajal Annegret Raunigkil on varasemast 13 last, edastab AFP.

Asjatundjate hinnangul on naine käinud välismaal viljakusravi saamas ning on lasknud seal ka end kunstlikult viljastada.

Raunigk selgitas meediale, et ta soovis üsna kõrges vanuses veel lapsi saada, kuna ta seni noorim laps soovis väikevenda või –õde.  Naise vanim laps on 44-aastane.

Saksa telekanal RTL tegi naisega intervjuu, mille laseb täna eetrisse ning plaanib jälgida ta raseduse kulgu.

Siiani on Raunigki rasedus kulgenud komplikatsioonideta, kuid arstid on hoiatanud, et selles vanuses võib komplikatsioone tulla.

Kui sakslanna sünnitab kõik neli last, siis temast saab maailma vanim nelikute ema.

Raunigk andis intervjuu ka väljaandele Bild am Sonntag öeldes, et ta oli esmalt šokis kui sai kuulda nelikute ootusest.

«Ma ei karda, sest olen alati olnud hea tervisega. Mul on varasemast väga suur raseduskogemus ning mulle ei ole nüüdses raseduses midagi uut,» teatas naine.

Günekoloog Kai Hertwig sõnas ajakirjanikele, et nelikute ootamine on ükskõik, millises vanuses ema jaoks raske, kuid vaatamata oma eale on Raunigki tervis hea.

Arsti sõnul on nelikute puhul kõige suuremaks riskiks enneaegne ilmaletulek.

Annegret Raunigk sai meedia tähelepanu osaliseks ka kümme aastat tagasi kui ta sünnitas oma 13. lapse olles 55-aastane. Ta teatas siis, et tal ei olnud plaanis nii palju lapsi saada, kuid ta siiski sai.

«Tahtsin vaid ühte last. Kõik lapsed ei olnud planeeritud, kuid elu kulges omasoodu. Ma ei ole oma iseloomult kalkuleeriv, vaid spontaanne. Laste jaoks olen ikka nende noor ema,» teatas Raunigk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles