Video: Venemaa uus ülehelikiirusega lennuk võimaldab kiiresti transportida vägesid ja tanke

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal arendatav ülehelikiirusel lendav tranpordilennuk PAK TA
Venemaal arendatav ülehelikiirusel lendav tranpordilennuk PAK TA Foto: Youtube

Kui osa riike arendab väikeseid sõjadroone, mille abil on võimalik vaenlaste järele luurata, siis Venemaal on suuremad ambitsioonid.

Venemaal arendatav lennuk kannab tähistust PAK TA ning esimene selline loodetakse taevasse saata 2024. aastal, edastab Daily Mail.

Ülehelikiirusel lendav sõjaline transpordilennuk saab pardale võtta nii väeüksusi kui tanke ning transportida need valitud sihtkohta maksimaalselt seitsme tunniga.

PAK TA arendamise taga on Venemaa militaar-tööstuslik komisjon ning teostuse eest vastutab firma Volga-Dnepr Group.

Tegemist on ebatavalise kujuga lennukiga, kuna see peab pardale võtma kuni kaheksa tanki koos laskemoonaga.

See lennuk peaks suutma lennata hoolimata 200 tonni suurusest pagasist üle 2000 kilomeetri tunnis ning rohkem kui 7000 kilomeetri kaugusele.

Venemaa tahab ehitada 80 sellist lennukit, mis võimaldaksid armeeüksusi transportida paika, kus neid parajasti vajatakse.

Tegemist on lennukiga, millelt saab sõdureid ja tanke lasta alla ka väga keerulise maastikuga aladel.

Venemaa PAK TA lennukite projekti on arendatud juba mõnda aega, et vahetada välja senise põlvkonna Iljušin ja Antonov transpordilennukid.

Lääne militaarekspertide sõnul ei pruugi Venemaa sellise lennuki arendamisega siiski kuigi kaugele jõuda, arvestades selle riigi poliitilist ja majanduslikku olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles