Eesti Kunstiakadeemias on​ ​täna ​avatud uste päev!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Startis aasta oodatuim moesündmus Tallinna Moenädal 2011, mille eksklusiinse avashow toimus Balti jaama tunnelis. Õnnitlused moeloojatele lausus Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi. Taustal moeloojad Aldo Järvsoo ja Oksana Tandit.
Startis aasta oodatuim moesündmus Tallinna Moenädal 2011, mille eksklusiinse avashow toimus Balti jaama tunnelis. Õnnitlused moeloojatele lausus Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi. Taustal moeloojad Aldo Järvsoo ja Oksana Tandit. Foto: Jelena Rudi

Eesti Kunstiakadeemias on​ ​täna ​avatud uste päev, seekord saab loenguid kuulata isegi​ Balti jaama tunnelisse rajatud​ klassiruumi​s "Läbipääs".

​Täna, 19. märtsil on Eesti Kunstiakadeemias avatud uste päev.  Kõik teaduskonnad on huvilistele avatud alates esimestest loengutest, mis algavad kell 8.30 kuni õhtuste loengute lõpuni​

​Infolauad kahes hoones - Estonia pst 7 ja Kiriku plats 1 - on avatud kella 10-19.  ​

Lisaks tulevastele üliõpilastele oodatakse külla ka õpetajaid, koolijuhte, karjäärinõustajaid - nende hulgas lapsevanemaid, tädisid ja onusid ning​kõiki huvilisi, kes soovivad ülikooli õppimisvõimaluste ja õpetamismeetodite kohta teada või lihtsalt tutvuda Eesti Kunstiakadeemia sisu ja inimestega.  Olete lahkesti oodatud!

Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Avatud uste päeval on külastajatel võimalik osaleda pea kõikides neljapäevastes loengutes, stuudiotes, töötubades, joonistus- ja kompositsioonitundides. Toimuvad erialatutvustused, kus professorid, tudengid ja vilistlased selgitavad eriala sisu ning oma kogemusi.

​Ühtlasi on paljudes osakondades väljapanekud tudengite töödest​: fotoosakonnas toimub ühepäevane kapinäitus "Suletud süsteem", avamine kell 11.00 ning külastada saab ka Draakoni galeriis avatud fotoosakonna õppejõu Reimo Võsa-Tangsoo isiknäitust. EKA galeriis, Kunstihoone sisehoovis on parajasti​ avatud installatsiooni ja skulptuuri osakonna tudengite Helena Kesküla ja Art Nõukase näitus "Loogiline laul".

EKA sisearhitektuuri osakond ehitab avatud uste päevaks Balti jaama tunnelisse ajutise klassiruumi "Läbipääs".​

Täispika koolipäeva jooksul kuuleb avatud loenguid osakonna säravaimatelt lektoritelt, nende seas prof Leonhard Lapin, Hardo Pajula, Margit Mutso, Liisi Murula, Gregor Taul, prof Hannes Praks jt.(Balti jaama tunneli klassiruumi "Läbipääs" üritus ka FB-s​)​.

Toimuvad ka töötoad: tekstiilidisaini osakonnas saab Kert Viiarti juhendamisel katsetada siisditrüki tehnikat.  Kaasa võtta T-särk!  Estonia pst sisehoovis näitab ehte- ja sepakunsti dotsent Nils Hint malmivalu ja samas toimub ka mõnus kevadine grill.  Klaasikunsti osakonnas saab osaled aktiivselt töömaterjali tunnis.  Lisaks on avatud kõik erialatunnid, milles võib julgelt osaleda.

Kui kindlat huvi pole mõne eriala suhtes veel tekkinud, saab aimu õppekavade valikust üldtutvustustel:  

Kell 10.00 toimub Eesti Kunstiakadeemia tutvustus Rüütelkonna hoones, Kiriku plats 1

​kell 10.00-15.00​ on võimalus tutvuda Kunstikultuuri teaduskonnaga Suur-Kloostri 11

kell 11.00 toimub Arhitektuuriteaduskonna tutvustus Pikk 20

kell 12.00 Vabade kunstide teaduskonna tutvustus Kiriku plats 1, rm 115,

kell 13.00 Disainiteaduskonna tutvustus Estonia pst 7, rm 426,  

kell 14.30 kirjeldatakse ettevalmistuskursuseid Estonia pst 7 rm 266.  

​Kogu erialatutvustuste ajakava ja tunniplaan on avatud uste lehel www.artun.ee/avatuduksed​

Kella 10-19 on Disainiteaduskonna hoones, Estonia pst 7 avatud tudengikohvik

​ KookOn​, kus 12-14 vahel pakutakse külla tulnud õpilastele kosutavat suppi tasuta ja osta saab muinsuskaitse ja konserveerimise eriala tudengite meisterdatud hõrgutisi​

Foto: Jelena Rudi

Kahes hoones - Estonia pst 7 ja Kiriku plats 1 - on terve päeva avatud infolauad, kus on võimalik saada vastuseid praktilisematele küsimustele sisseastumistingimuste ja ettevalmistuskursuste kohta ning hajutada asjatuid hirme eksamite osas.

Eesti Kunstiakadeemia sisseastumistingimused on aastatega muutunud ning primaarne on loov mõtlemine, analüüsivõime ja huvi kaasaegse kunsti, disaini ja arhitektuuri vastu.  Tehnilised oskused on omandatavad ning õppeaja jooksul pakutakse vilunud õppejõudude juhendamisel selleks mitmekülgseid võimalusi. Kõik ​huvilised on oodatud.

Kogu programm on leitav kodulehel www.artun.ee/avatuduksed  

​Üritusele saab registreeruda Facebookis, kõigi ülesmärgitute ja jagajate vahel loositakse välja kingitusi:  EKA kirjastuse raamatuid, CD plaate EKA Muusika Fond, Suva sukavabrikus valmistatud EKA tekstiilidisainerite kujundatu sokke, T-särke jm.  Registreeruda saab siin FB lehel​.

Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

​Kunstiakadeemiast​

Eesti Kunstiakadeemias on võimalik õppida ligi kolmekümnel erialal Arhitektuuri, Disaini, Kunstikultuuri ja Vabade kunstide teaduskonnas, paljudel neist saab Eestis kõrghariduse omandada vaid siin​. 

Ülikool teeb koostööd maailma tippülikoolidega ning on oluliste rahvusvaheliste haridus- ja erialavõrgustike liige, mis annab siin õppijatele ja töötajatele suurepärased võimalused silmaringi ja mõttemaailma avardamiseks ning enesearenguks. 

Eesti Kunstiakadeemia on Eesti Disainikeskuse ja Eesti Arhitektuurikeskuse üks ellukutsuja ning osaleb aktiivselt riiklike disaini-, linnaplaneerimise-, hariduse- ja kunstistrateegiate väljatöötamises. Siia on oodatud õppima sotsiaalselt tundlikud, motiveeritud ning loovad mõtlejad.

Õppekavad Eesti Kunstiakadeemias

ARHITEKTUURITEADUSKOND

Arhitektuur ja linnaplaneerimine (BA+MA 5-aastane õpe, PhD)

Urbanistika (MA inglisekeelne õpe)

Sisearhitektuur ja mööblidisain (BA, MA)

DISAINITEADUSKOND

Disain ja tootearendus (inglisekeelne ühisõppekava TTÜ-ga)

Disain ja rakenduskunst (MA):digitaalne disain, ehtedisain, graafiline disain, keraamika, klaasikunst ja -disain, moedisain, nahakunst, aksessuaari- ja köitedisain, sepakunst, tekstiilidisain, Ehte- ja sepakunst (BA), Graafiline disain (BA), Keraamika (BA), Klaasikunst ja -disain (BA), Moedisain (BA), Nahakunst, aksessuaari- ja köitedisain (BA), Tekstiilidisain (BA), Tootedisain (BA, MA)

KUNSTIKULTUURI TEADUSKOND

Kunstiharidus (MA)

Kunstiteadus (MA, BA, PhD)

Muinsuskaitse ja konserveerimine (BA, MA, PhD)

(Rahvakunst ja kultuuriantropoloogia MA)

VABADE KUNSTIDE TEADUSKOND

Animatsioon (BA, MA-ingl kl)

Kunst (BA, MA):

    graafika

    maal

    skulptuur

    tegevuskunstid

    uusmeedia

Stsenograafia BA, MA

Fotograafia (BA, MA)

DOKTORIKOOL

Arhitektuur ja linnaplaneerimine (PhD)

Muinsuskaitse ja konserveerimine (PhD)

Kunst ja disain PhD)

Kunstiteadus (PhD)

AVATUD AKADEEMIA

Tasemeõpe

Meediagraafika BA (venekeelne õppekava)

Ettevalmistus

Ettevalmistuskursused

Intensiivkursused

Täienduskoolitus

Erialaõpe: Kujunduskunst​: ​

Meediagraafika, Moestilistika ja Vabad kunstid

​Täiendusõppekursused

Lühikursused

Suveakadeemia

Hetkel tegutseb Eesti Kunstiakadeemia peamiselt Tallinna vana-ja kesklinnas erinevates hoonetes ning installatsiooni ja skulptuuri osakond paikneb Mustamäel, Raja tänaval.  Avatud uste päeval saab külastada kõiki teaduskondi, mis paiknevad järgnevalt:

Arhitektuuriteaduskond, Pikk 20

Disainiteaduskond ja Avatud Akadeemia​, Estonia pst 7/Teatri väljak 1

Kunstikultuuri teaduskond ja sisearhitektuuri osakond, Suur-Kloostri 11

Vabade kunstide teaduskond, Kiriku plats 1

Animatsiooni osakond, Narva mnt 27 (Balti Filmi- ja Meediakooli hoone, IV korrus)

Installatsiooni ja skulptuuri osakond, Raja 11a

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles