Jeremy Clarkson eemaldati töölt, «Top Gear» pühapäeval eetrisse ei jõua

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Top Geari» staar Jeremy Clarkson vallandati ajutiselt
«Top Geari» staar Jeremy Clarkson vallandati ajutiselt Foto: SCANPIX

BBC eemaldas ajutiselt töölt ülipopulaarse autosaate «Top Gear» saatejuhi Jeremy Clarksoni.

Telekanal kinnitas täna, et Clarkson eemaldati töölt produtsendiga tekkinud jageluse tõttu, kirjutab Daily Mail.

«Pärast BBC produtsendiga tekkinud tüli kõrvaldati Jeremy Clarkson uurimise ajaks ajutiselt töölt. Kedagi teist pole vallandatud. «Top Gear» sel pühapäeval eetrisse ei jõua. BBC hetkel rohkem asja ei kommenteeri,» teatas BBC.

Praegu pole teada, millest tüli alguse sai. Clarkson pole asja avalikult kommenteerinud.

«Top Gear» on sattunud aastate jooksul skandaalidesse, millest mitmed olid seotud rassistlike väljendite kasutamisega. Clarkson sai oma viimase hoiatuse mullu, kui ta tsiteeris eetrivälisel ajal lastesalmi «Eeny, Meeny, Miny Moe», kasutades sõna «n***er».

«Top Geari» suurimad skandaalid läbi aastate

2003: Jeremy Clarkson sõitis Somersetis maastikuautoga vastu vana hobukastanipuud, et testida Toyota tugevust. BBC vabandas kohaliku vallavolikogu ees.

2008: Clarkson tegi saates nalja, kuidas rekkajuhid prostituute mõrvavad. BBC-le laekus seejärel üle tuhande kaebuse.

2010: Saates heideti nalja mehhiklaste üle, keda nimetati laiskadeks, saamatuteks ja puhitunuteks. Järgnes kriitikatorm ning BBC edastas vabanduse Mehhiko suursaadikule.

2011: Pooleteisetunnise India erisaate käigus paigaldas Clarskon autosse tualeti, kuna «see sobis Indiasse ideaalselt, sest kõik, kes sinna reisivad, saavad kontrollimatu kõhulahtisuse».

2012: Clarkson rikkus BBC juhtnööre, võrreldes Jaapani autot inimestega, kellel on näol tüükad.

2014: Clarkson sattus skandaali, kui ta tsiteeris filmimise ajal lastesalmi «Eeny, Meeny, Miny, Moe», kasutades sõna «neeger».

2014: «Top Gear» rikkus ringhäälingureeglit, kuna Clarkson kasutas aasia mehe kirjeldamiseks alandavat sõna slope.

2014: «Top Geari» meeskond oli sunnitud Argentiinast põgenema, kui kohalikud said teada, et Clarksoni juhitud Porsche kandis numbrimärki H982 FKL, mis mõnede arvates viitas 1982. aasta Falklandi konfliktile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles