Tubli poiss! Rolf Roosalu keeldus enda jääveega ülevalamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Baarmenite Assotsiatsioon avas baarmenite koolituskeskuse. Rolf Roosalu.
Eesti Baarmenite Assotsiatsioon avas baarmenite koolituskeskuse. Rolf Roosalu. Foto: Martin Ilustrumm

Kuigi pea kõik staarid ja staarikesed end innukalt heategevuse nimel jääveega üle valada lasevad,  leidub ka neid, kes ka päriselt head teevad ehk siis amütroofilise latelaarskleroosi ravivõimaluste uurimiseks raha annetavad. Nii käitus näiteks meie eurolaulik Rolf Roosalu, kes jääkuubikute pähekallamise asemel 80-eurose maksekorralduse heategevuse hüvanguks tegi.

Foto: Lugejapilt

Sotsiaalmeedias leviv jäävee väljakutse ehk Ice Bucket Challenge on amütroofilise latelaarskleroosi ravivõimaluste uurimiseks kogunud üle 50 miljoni dollari.

Kampaania heaks on alates 29. juulist annetatud 53 miljonit dollarit ning nendest kümme miljonit kogunes puhtalt eelmise nädala neljapäeval. ALS Assotsiatsioon kogus mullu sama ajaga 2,2 miljonit dollarit.

Ice Bucket Challenge kutsub osalejaid kas endale jäävett pähe valama või ALSi kogukonnale annetama. Seejärel tuleb kolmele sõbrale väljakutse esitada, kes peavad sellele vastama ööpäeva jooksul.

Kampaania algatasid 29-aastase pesapallimängija Pete Fratesi sõbrad. ALS on pidevalt süvenev närve hävitav haigus ja sellele pole veel ravi. Fratesil diagnoositi ALS kahe aasta eest ja praeguseks on ta halvatud - ta ei suuda rääkida ja ta suhtleb silmaliigutusi jälgiva tehnoloogia abil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles