Peeter Oja läks stand-up turnee teise etenduse järel otse lavalt traumapunkti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peeter Oja üle-eestiline stan-up turnee «Kui loll võib inimene olla» algas 5. augustil ning juba 6. augustil võttis see artisti jaoks ootamatu pöörde, sest  Sakus toimunud etendus lõppes Oja jaoks traumapunktis.

Koomik tekitas esinemishoos endale trauma, mis vajab taastumist ja ravi veel mõnda aega.

Peeter Oja kinnitas, et turneed ta katkestada ei kavatse.

Hoogsalt kulgenud etenduse lõpus lahkus artist lavalt raskelt longates.

«See oli enam-vähem täpselt etenduse keskel. Tegin lihtsalt ühe sammu tagasi ja järsku käis hele plaks jalast läbi ning jalg muutus täiesti tuimaks. Seisin laval nagu part, nagu ujumislest oleks jalas olnud,» kirjeldas Peeter Oja juhtunut.

Staar lisas, et ta ühe jala achilleuse kõõlus on opereeritud. Ta panin ise diagnoosi, mis kahjuks osutus öö saabudes õigeks.

 «Aga ei ole hullu üks jalg ja kaks kätt on mul täiesti korras ning esialgu küll väikeste abivahenditega, kuid siiski parimas meeleolus jätkan ma turneed,» selgitas näitleja.

Traumapunktis diagnoositi mehel vasaku jala achilleuse kõõluse osaline rebend.

Tallinna arstide operatiivse koostöö ja kiirete otsustega jõuti eile hommikuks lahenduseni, mis laseb näitleja traumal paraneda, kuid ei sunni alanud turneed katkestama.

7. augusti õhtul oli Peeter Oja juba Valga kultuurikeskuse laval taas publiku ees nagu plaanitud.

«Oleme ääretult tänulikud spordiarst Gunnar Männikule, ortopeed Kaspar Rõivassepale ning Alevtina Prezile. Tänu arstide äärmiselt professionaalsetele ning kiiretele otsustele saime eile lõunaks olukorrast adekvaatse pildi ning esimesed ravitoimingud tehtud,»  sõnas produtsent Karl Kermes.

Tema sõnul selgus taas vana tõde, et nalja tegemine on tõsine töö ning midagi liiga lihtsat siin artisti jaoks ei ole.

«Imetlusväärne on Peetri meelekindlus ning otsus turneega jätkata hoolimata vigastusest. Kuid eks sellest tunnebki tõelise artisti ja suure meelelahutaja ära… Mäletavad ju kõik kuidas Robbie Williams ei lasknud valutaval seljal tühistada Tallinna kontserti, samuti ei lase Peeter Oja häirida ennast purunenud jalast,» lõpetas Kermes.

«Kui loll võib inimene olla» turnee jätkub 27. augustini järgnevalt:

8. augustil Arukülas

9. augustil Jõgeval

10. augustil Moostes

11. augustil Pärnus

13. augustil Põlvas

14. augustil Otepääl

15. augustil Võrus

16. augustil Paides

17. augustil Raplas

18. augustil Tartus

19. augustil Viljandis

21. augustil Haapsalus

22. augustil Haljalas

23. augustil Kuressaares

24. augustil Tallinnas

25. augustil Põltsamaal

26. augustil Kosel

27. augustil Jõhvis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles