Galerii: Sajad rattasõbrad sõitsid Lauri Ausi mälestuseks

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 27.juulil, kogunesid suured ja väikesed rattaspordi sõbrad Piritale Maxima GP-le, et veeta üheskoos meeleolukas ja aktiivne perepäev ning elada kaasa tippsportlastele. Üheteistkümnendat korda sõideti tipprattur Lauri Ausi mälestuseks.

Päeva esimene start anti 51-kilomeetrisele rahvasõidule, kus võtsid üksteiselt mõõtu ligi 200 harrastussportlast. Rahvasõiduga samal ajal peeti maha ka 6,5-kilomeetrine peresõit, kus aktiivsed lapsevanemad koos lastega  läbisid Pirita-Kloostrimetsa ringraja. Igat sõitjat ootas finišis üllatus.

Vahetult enne tippsportlaste starti olid rajale oodatud pere pesamunad. Ligi 50 pisikest rattasõpra läbisid pealtvaatajate ja vanemate toetusel 200-meetrise teekonna, finišeerides täpselt Pirita velotreki ees Eesti ja naaberriikide parimate ratturite silme all. Iga tulevane rattur sai auhinnaks kingikoti.  

Pealtvaatajatel oli ka võimalus näha Eesti ja naaberriikide parimate ratturite võistlust kell 14.00 algaval 126 kilomeetrisel põhisõidul. Sel korral oli kiireim Silver Schultz ajaga 2 tundi 53 minutit 13 sekundit.

Velotreki staadionil oli kogu päeva vältel lastele avatud batuudid ning meelelahutuslik programm.

«Tundub, et meie eesmärk propageerida rattasporti ühiskonnas tervikuna ja pakkuda tervele perele turvalist rattasõitu ning meelalahutust sai kenasti täidetud,» võttis Maxima GP Lauri Ausi XI Memoriaali peakorraldaja Kristian Randver päeva kokku.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles