Värske ja popp MiaMee kutsub Teletorni enne nädalavahetuse suursündmusi jazzi kuulama

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2014 teine poolfinaal, MiaMee
Eesti Laul 2014 teine poolfinaal, MiaMee Foto: Karli Saul/SCANPIX

Eesti Jazzliidu kontsertsari Teletorni jazz jätkub ka suvekuudel ja juba sel neljapäeval esineb kõrgustes Eesti Laulust tuttav koosseis MiaMee. 

Ansambli loomingus kohtuvad akustilised kõlad elektroonikaga, tulemuseks on värsked ja vaheldusrikkad helimaastikud, kus on jäetud ruumi mängulisusele ja improvisatsioonidele.MiaMee on lauljatar Liina Saare loomingut esitav ansambel, kuhu kuuluvad silmapaistvad Eesti muusikud ja nende kõrval ka Türgi-Rootsi päritolu tśellist-vokalist Anni Elif Egecioglu.

Ansambli ajalugu ulatub aastasse 2010, mil Liina õppis Stockholmi Kuninglikus Muusikaakadeemias. Ansamblisse kutsus ta rootsi muusikud, nende seas ka Anni, kellega kujunes väga hea koostöö, mis jätkub tänaseni.

MiaMee praegune koosseis sai kokku kaks aastat tagasi, bändi esimene suurem esinemine oli Stockholmi Kuninglikus Muusikaakadeemias lauljatari lõpueksamil. Aastate jooksul on ansamblist läbi käinud mitmeid muusikuid. Vormunud on helikeel ning mõtted on lugudeks saanud. Kevadel 2014 valmis ansambli CD „Some Other Me“, mis võeti kriitikute poolt suure sümpaatiaga vastu.

MiaMee astus tänavu laiema kuulajaskonna ette Eesti Laulu konkursil Liina Saare-Liisi Koiksoni lauluga „Fearful Heart“. Ansambli uus kava on ühtlaselt tugev ja pole siis imeks panna, et ansambli esinemised nii Eestis kui ka Rootsis on väga soojalt vastu võetud.

MiaMee esineb 3. juulil kl 21 Teletornis. Piletid on saadaval Piletilevis ja Piletimaailmas. 

Liina Saar - laul

Anni Elif Egecioglu - laul, tšello

Taavi Kerikmäe - klahvpillid,live elektroonika

Mart Soo - kitarr, live elektroonika

Ahto Abner - trummid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles